Дрис Мертенс изведе Наполи до успех срещу Сампдория (ВИДЕО)

Белгиецът отбеляза двете попадения за успеха на Наполи над "моряците" с 2:0

Дрис Мертенс изведе Наполи до успех срещу Сампдория (ВИДЕО)

Наполи спечели срещу Сампдория с 2:0 в мач от 18-ия кръг на италианската Серия А. Двубоят се игра на стадион „Сан Паоло“ в Неапол, а и двете попадения за домакините паднаха през второто полувреме. Автор и на двата гола за Наполи бе Дрис Мертенс, който се разписа в 53-ата и 62-ата минути. 


Наполи имаше отлична възможност да открие резултата в 11-ата минута, когато Дрис Мертенс намери с центриране Гонсало Игуаин, а той стреля с десния крак от близка дистанция, но вратарят на гостите Да Коста с добра намеса отрази. Малко преди средата на първата част Хосе Кайехон се озова на добра позиция и можеше да открие, но прати топката над напречната греда.

В 24-ата минута пък Ненад Кръстичич от Сампдория пропусна да реализира от добра ситуация, а в 31-ата минута Гонсало Игуаин пропиля добра възможност за домакините. До почивката Хосе Кайехон направи пропуск за Наполи, а след края на първото полувреме резултатът бе 0:0.

Малко след почивката Едер можеше да открие в полза на Сампдория, но ударът му с левия крак бе спасен от Рафаел. Домакините пък излязоха с гол напред в 54-ата минута, когато Гонсало Игуаин центрира кълбото, а Дрис Мертенс с удар с десния крак го забоде неспасяемо в мрежата на гостите. Малко след това Сампдория имаше страхотна възможност за изравняване на резултата, но Маноло Габиадини нацели напречната греда.

В 62-ата минута авансът на Наполи се увеличи на две попадения. Отново точен бе Дрис Мертенс, който се разписа със страхотно изпълнение на пряк свободен удар. В 69-ата минута Педро Обианг можеше да върне едно попадение за Сампдория, но Рафаел спаси изстрела му с десния крак, а почти веднага след това Лоренцо Инсинье направи пропуск за домакините. В 78-ата минута гостите пропиляха нова възможност, след като Джанлука Сансоне получи от Никола Поци и стреля с левия крак, но нацели дясната греда.

До края на двубоя не се стигна до нови голове и така Наполи спечели с 2:0. След този успех тимът на Рафаел Бенитес вече е с 39 точки и е на третото място, като изостава с 10 точки от лидера Ювентус. Сампдория е на петнадесетата позиция с 18 точки. 

Босът на Рома плаща почти половин милиард за Евертън

Дан Фридкин ще купи елитния английски клуб за €475 милиона

Официално: Байерн подписа с халф

„Това е клубът на моето сърце", коментира Павлович

Неприятен удар за Мъри

Вижте подробности

Полша има малки шансове срещу Нидерландия

Без капитана си Левандовски

Дания е фаворит срещу Словения

Двата отбора дават старт на битката в Група С на Евро 2024

Берто Фогтс: Кроос е като Нетцер

"Гюнтер ни водеше и винаги настройваше перфектно ситуацията", заяви той

Брайтън назначи най-младия мениджър в историята

Фабиан Хюрцелер е на едва 31 години

Роси: Първото полувреме беше много лошо за нас

Селекционерът на Унгария коментира загубата от Швейцария

Якин похвали звездата на Лудогорец след успеха над Унгария

Селекционерът на Швейцария е знаел, че може да разчита на Квадво Дуа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки