Реал Мадрид с класика над Селта, Роналдо с гол №400 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Португалецът посвети двете си попадения на своя легендарен сънародник Еузебио

Реал Мадрид с класика над Селта, Роналдо с гол №400 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Реал (Мадрид) постигна класическа победа над Селта в първия си официален мач за 2014 година. Успехът с 3:0 на ст. „Сантяго Бернабеу” обаче не дойде никак лесно, тъй като четвърт час преди края на редовното време резултатът бе 0:0.

С две попадения в последните 10 минути на мача обаче блесна португалският маестро Кристиано Роналдо, който ги посвети на своя починал сънародник Еузебио. В памет на последния мачът от XVIII кръг на испанската „Ла Лига” стартира с минута мълчание, а срещата ще влезе в историята и с това, че Роналдо вкара гол номер 400 в своята кариера.

Иначе атаките на Селта изглеждаха по-опасният през първото полувреме, като още в началото му Чавес бе изведен сам срещу вратаря, но пропусна да даде преднина на гостите.

В 20-ата минута Кристиано Роналдо поиска дузпа за задържане в наказателното поле, но сигнал от рефера не последва, а в 36-ата мин. Рафиня напредна и стреля от 20-ина метра, след което топката рикошира в крака на Пепе и за щастие на безпомощния Диего Лопес излезе в корнер.



Така почивката дойде при нулево реми, но 20 минути след поновяването на играта Рафиня изведе Чарлз за втори път сам срещу вратаря, ала бившият футболист на Алмерия отново не сполучи със завършващия удар.

Реал Мадрид отговори малко по-късно и нанесе своя удар в 67-ата минута. Тогава появилият се малко преди това от резервната скамейка Хесе Родригес центрира остро към Бензема във вратарското поле, а французинът успя между двама бранители да вкара деветото си попадение за сезона в „Ла Лига” и така да открие резултата.



Статистиката в 70-ата минута показваше, че Реал Мадрид има 70% владеене на топката, но ударите по посока на вратата са равни – 11:11.

В 72-ата минута Нолито не успя да се разпише от удобна позиция, а десет минути по-късно Кристиано Роналдо наказа пропуските на гостите.



Тогава Дани Карвахал пусна остър пас към наказателното поле, където Бензема не можа да стигне до топката, но тя попадна у португалеца, който я прати в мрежата за 2:0. Веднага след това най-ярката звезда на „Бернабеу” показа с жест, че посвещава попадението си на Еузебио, а в последната минута реализира и своя гол номер 400.

Това стана след пробив отдясно и остър пас на възстановения Гарет Бейл, който влезе като резерва и подаде в наказателното поле към португалеца, за когото остана най-лесното, да оформи крайния резултат.

След него „Кралския клуб” събра актив от 44 точки и остана на 5 от лидера Барселона. Загубата прати Селта в зоната на изпадащите. Гостите имат 16 точки от 18 изиграни мача.

Официално: Байерн подписа с халф

„Това е клубът на моето сърце", коментира Павлович

Неприятен удар за Мъри

Вижте подробности

Полша има малки шансове срещу Нидерландия

Без капитана си Левандовски

Дания е фаворит срещу Словения

Двата отбора дават старт на битката в Група С на Евро 2024

Берто Фогтс: Кроос е като Нетцер

"Гюнтер ни водеше и винаги настройваше перфектно ситуацията", заяви той

Брайтън назначи най-младия мениджър в историята

Фабиан Хюрцелер е на едва 31 години

Роси: Първото полувреме беше много лошо за нас

Селекционерът на Унгария коментира загубата от Швейцария

Якин похвали звездата на Лудогорец след успеха над Унгария

Селекционерът на Швейцария е знаел, че може да разчита на Квадво Дуа

ПСЖ с мераци да привлече халфа Жоао Невеш

В момента в ПСЖ играят цели четирима португалци – Гонсало Рамош, Витиня, Данило Перейра и Нуно Мендеш

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки