Сензациите в пресата: Спас Делев се връща в ЦСКА

Левски между Валери и Валери, ЦСКА с офанзива за Венци Христов, скрита контузия разделя Ботев от новия голаджия

Сензациите в пресата: Спас Делев се връща в ЦСКА
Сензациите в пресата днес, сряда, 15 януари 2014 година:

Меридиан мач: Делев разтрогна, връща се на „Армията”

Спас Делев е пред напускане на втородивизионния испан­ски отбор Лас Палмас, призна старши треньорът на отбо­ра Серхио Лобера. Според информа­ции Делев е поис­кал да разтрогне договора си с Лае Палмас, тъй като има трудности с адаптацията в Ис­пания.

„Когато някой е някъде, където не се чувства на мястото си, по-доб­ре да му отвориш вратата. Няма да му пречим, ако иска да напусне", каза Серхио Лобера пред испанските медии.

Междувременно стана ясно, че хал­фът Николай Дюлгеров е разтрогнал договора си с ЦСКА по взаимно съгласие. Засега с останалите нароче­ни за гонене не е постигната догово­реност. Като най-проблемен се очертава Християн Кировси. Македонецът претендира за солидна неустойка. Все пак шефовете на „Армията” се надяват, че ще бъде постигнат консенсус.

Тема спорт: Левски още преговаря с Валери и Валери
 
Ръководството на Левски е започнало преговори с Валери Домовчийски. Той е един от вариантите за нападател на сините, ако се осъществи про­дажба на някой от тараните на „Герена" Димитър Макриев или Цветан Генков. Приори­тет на сините е да се разде­лят с втория, тъй като той взима много голяма заплата. Към Макриев има интерес от израелския Апоел Акре.

Сините не са прекъснали разговорите и с Валери Божи­нов. Те дори очакваха бив­шият играч на Спортинг Лиса­бон да започне тренировки с тях. Нападателят обаче все още чака предложение от чуж­дестранен клуб. Възможно е в близките дни някой измежду Валери и Валери, или и двама­та в пакет, да преминат в Левски. За целта те са напра­вили значителен компромис с финансовите си изисквания.

Тема спорт: ЦСКА с офанзива за Венци Христов
 
ЦСКА предприе сериозна офанзива за национала и иг­рач на Берое Венцислав Хрис­тов. Нападателят е силно желан от червените, като в момента от клуба хвърлят всички усилия, за да го прив­лекат в състава си до брое­ни дни. От ръководството на старозагорци обаче са постабили трансферна сума в размер на 400 000 лева за правата на Христов. Това всъщност е освобождаваща­та клауза в контракта на софиянеца с Берое.

"Тема Спорт" разбра, че бизнесмен, близък до черве­ната управа, е готов да из­вади желаната сума и да плати за преминаването на играча от Берое в ЦСКА. В замяна на това човекът, който финансира сделката, ще има възможността да ус­вои сумата (или част от нея, зависи от размера й) от следващ трансфер на Хрис­тов, за да може да бъде ком­пенсиран или дори да напра­ви известна печалба.

Нападателят на Берое в момента е смятан за един от най-конвертируемите футболисти в А група, като интерес към него имаше и от страна на Левски. Червените обаче са проявили далеч по-го­ляма настоятелност от веч­ния съперник и са предприели интересна стъпка за привли­чането на Христов.

Острие­то е национал на България, ка­то дотук има 3 срещи за трикольорите, а своя дебют направи на 14 август 2013 г. срещу Македония (0:2). За Бе­рое Христов играе от нача­лото на миналата година, ка­то дотук е записал 33 мача в А група с екипа на заралии и е отбелязал 11 гола. Неговото бъдеще се очаква да стане ясно в следващите няколко дни, ка­то вероятността да премине в ЦСКА е значител­на.

Христов е юноша на Ло­комотив София, но не полу­чава шанс в родния си клуб. Преди година той премине от Черноморец в Берое ка­то свободен агент и това се оказа повече от сполуч­лив избор за заралии.

Меридиан мач: Скрита контузия бави таран за „канарите”
 
Смятаният за сигурно ново попълнение на Ботев -191-сантиметровият холандски нападател от Аякс Джофри Кастилион, все още не е подписал договор с клуба. Причината е, че вече втори ден той не може да мине фитнес тестовете.

Ядреномагнитният резонанс е показал, че футболистът има неподозирана контузия. Засега това е поводът да не бъде подписан официално договор. Всичко между двете страни е уточнено, както и финансовото възнаграждение на футболиста, но в близките дни ще стане ясно дали той ще стане футболист на Ботев.

Джофри Кастилион не води пълноценни тренировки със състава на Станимир Стоилов, като се подлага само на бегови упражнения. Крайната дума за привличането му ще има медицинският щаб, който трябва да каже кога холандецът ще бъде напълно излекуван.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки