Божинов в Левски

Нападателят прие късно снощи "синята" оферта

Божинов в Левски
Валери Божинов се договори да премине в „Левски", пише "Труд".
 
Нападателят, който е без клуб от миналия сезон, преговаря на среща със спортния шеф Христо Йовов привечер. Двамата се споразумяха по принцип, после се изчака „да" от мениджъра на футолиста и адвокатите на „Герена". Чак преди затварянето на трансферния пазар в полунощ обаче Валери чу, че всички варианти за завръщане в Италия са пропаднали. И прие окончателно „синята" оферта.

Делото на Валери със „Спортинг" (Лисабон) във ФИФА по скъсването на договора още тече. Божинов обаче вече има право да играе, по правилото на световната централа за предимство в развитието на кариерата на играчите. Планира се бившияг футболист на „Ювентус" и „Манчетър Сити" да замести Цветан Генков, който очаква продажба в Турция, Китай или Израел.

Божинов ще навърши 28 години на 15 февруари. Последният мач на звездата е на 4 юни за България срещу Казахстан (2:1). Вероятно „синият" договор на Валери ще е до 30 юни. Божинов ше подпише днес и може да тренира на „Герена".

„Левски" се надява да вземе още трима нови. За ляв защитник фаворит е испанецът Кристиян Фернандес от „Алмерия", но се мисли за холандеца Йеле Янсе и французин от ІІ лига. Трябва да дойде Пламен Крумов от „Берое". За ляво крило има 9 варианта - чужденци плюс Симеон Райков. Говори се за Вандер Виейра, за когото обаче „Ботев" иска трансферна сума. Владимир Гаджев остава, предложен му е нов договор.

„Левски" вече започна да изплаща 75-те хиляди евро неустойка на Славиша Йоканович, който се размрънка за 4 дни забавяне. Стартира издължаването и на обезщетенията на Жоао Силва, Кристовао Рамос и Рамон Лопес - общо около 90 000 евро. Парите дойдоха от първия транш по продажбата на Гари Родригес в Испания. Тодор Батков веднага разпореди и изплащането до стотинка на всичко по заплатите на служителите на клуба. Те имаха забавени проценти от възнагражденията.


Батков пак потвърди , че не приема оставката председателя на управителния съвет Иво Тонев. „Има да строи стадион - отсече адвокатът. - Сектор „А" трябва да е готов за експлоатация за седващия сезон." Работи се по абонатната станция на трибуната.„Ще подкрепим Борислав Михайлов на конгреса на БФС, пък и няма кой друг - каза Батков. - Той е в изпълкома на УЕФА, направи име." 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки