Сензациите в пресата: Дока осъди Литекс за 230 000 евро

И още: Левски преговаря с Ботев за Вандер; ЦСКА се пробва за Елиот Гранден; Испанци връщат Дани Абало в Примера дивисион...

Сензациите в пресата: Дока осъди Литекс за 230 000 евро
Сензациите в родната спортна преса на 1 февруари 2014 г.:
 
„Труд”: Дока осъди Литекс за 230 000 евро
 
„Литекс" трябва да плати 230 000 евро до средата на февруари, за да няма неприятности с лиценза и евентуално отнемане на точки. Клубът получи лоша вест, че е осъден от бившия си бразилски играч Дока Мадурейра заради неизплатени траншове и дължими суми. Крилото, което играе в турския „Истанбул" и е популярно в южната ни съседка като Франсиско Лима да Соуса, е спечелило делото и ФИФА вече е известила „Литекс" за случая. Източници от Турция потвърдиха за „Труд" информацията.
 
Процедурата не е притеснителна за лидера в класирането на „А" група, а казусът е подобен на два случая, които надвиснаха над ЦСКА. Известието от световната централа дава 30-дневен срок за плащане на дължимото. Датата на решението, получено в истанбулския клуб, е 10 декември, но до България то е стигнало през януари. Така „Литекс" разполага с достатъчно време да преведе парите на Дока в Истанбул.
Армейците пък бяха известени, че са загубили две дела за неизплатени пари на мениджъри и играч, като евентуалните санкции могат да стигнат до отнемане на по 3 точки от актива на отбора. Същото, макар и като крайна мярка, грози и „Литекс".

 
Не е в традициите на клуба от Ловеч да има казуси с неизплатени пари на бивши футболисти, което предполага, че „Литекс" ще се разплати навреме с Дока. Ловешкият отбор има репутация на един от изрядните платци в иначе несигурната финансова среда на родния футбол.
                                
Бразилецът, който у нас бе избран за играч №1 в „А" група, е звезда и в настоящия си клуб, който изпадна във втора турска дивизия. Дока вкара 10 гола през новия сезон и е избран от турските журналисти за №1 на полусезона във втора лига.
 
 
„Тема Спорт”: Левски преговаря с Ботев за Вандер
 
Левски ще направи опит да привлече крилото на Ботев Пловдив Вандер Виейра. Сините вече са провели предварителни разговори с ръководството на канарчетата. От „Герена" искат да вземат 25-годишното ляво крило за заместник на трансферирания в Елче Гари Родригес. През есента бразилецът изигра 16 мача за Ботев в А група. В тях отбеляза 3 гола, отчете се и с три асистенции. В края на миналия шампионат Вандер бе изваден от първия състав на Ботев заради несериозно отношение кьм тренировъчния процес и неспазване на тактическите указания.
 
Сините обаче ще трябва да платят и трансферна сума за Вандер. Причината е, че крилото е желан и от китайски отбор. Засега играчът е по-близо до преминаване в азиатската страна, отколкото до „Герена". Все пак нещата може да се променят. Отношенията между Левски и Ботев са доста топли в последно време. Жълто-черните взеха защитника Димитър Везалов, който разтрогна с тима от „Герена". Везалов не попадна в плановете на Антони Здравков за пролетния дял от първенството.
Любопитното е, че Левски и Ботев ще спорят за място на полуфиналите за Купата на България. Освен това са конкуренти и за местата, които дават право на участие в Лига Европа.


 
„24 часа”: ЦСКА се пробва за Елиот Гранден
 
ЦСКА може да си върне един от най-силните футболисти, които са играли в клуба през последните години - Елиот Гранден.
 
Нападателят е свободен агент, след като успя да разтрогне с „Кристъл Палас".
 
Не е изключено в тима да се върне и Жуниор Мо-раес, който също ще се маха от „Металург" (Донецк). Бразилецът обаче има други оферти и вероятно ще изчака още малко време.
 
При това положение дори може да се стигне до провал на трансфера на Венци Христов. Националът се съгласи да премине в ЦСКА, но Александър Томов не успя да намери пари за това.
 

Гранден и Мораеш ще дойдат като свободни агенти. 5-а заплата за 6 месеца пък получиха служителите на клуба, което бе немислимо при „Титан”.  
 

"7 дни спорт": Испанци връщат Дани Абало в Примера дивисион

Дани Абало е един от футболистите на Лудогорец, към които има най-голям интерес в последните седмици, научи "7 дни спорт". Крилото на шампионите пристигна едва преди 6 месеца, но се представя доста силно в последно време и логично интерес към него не липсва.
По информация на "7 дни спорт" испански тимове следят ситуацията около сънародника си, който се активизира към края на есенния дял от първенството. Абало има опит по испанските терени, след като изкара общо 8 години в родния си клуб Селта. За отбора от Вито обаче Дани има едва 1 мач в Примера дивисион. Той игра предимно във втора лига под ръководството на Христо Стоичков.
 
След като трансферният прозорец за Западна Европа затвори, няма никакъв шанс Абало да напусне Лудогорец. По всяка вероятност обаче заинтересуваните от него ще се опитат да направят офанзива през лятото. Испанецът пристигна в Лудогорец през юни 2013 г. като свободен агент. Той разтрогна договора си със Селта, за да подпише с разградчани. Настоящият му контракт пък е до юни 2015 г.

Дани Абало се понрави с представянето си в предсезонния лагер в Турция. Крилото започна в мачовете с Рубин Казан и Шериф Тираспол, но и в двата случая се подвизаваше на левия фланг. Любимата позиция на Абало пък е на дясното крило. В тренировките показа голямо желание, което вдъхна доста надежди на Стойчо Стоев.От началото на сезона във всички турнири повече голове от Абало имат само Роман Безяк, Марселиньо и Върджил Мисиджан. Таранът има на сметката си 14 попадения, бразилският плеймейкър 11, а холандецът 9. Дани Абало пък е с 8.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки