Барселона със 17-а поредна победа в Топ 16 на Евролигата

Галатасарай записа втори пореден успех в група "F

Барселона със 17-а поредна победа в Топ 16 на Евролигата

Испанският гранд Барселона победи като гост Панатинайкос (Гърция) с 63:56 точки в среща от петия кръг във втората групова фаза на Евролигата по баскетбол за мъже.

За Барселона това бе 17-а поредна победа в Топ 16 на турнира. Отборът е единственият без поражение от началото на втората фаза на Евролигата.

Марселиньо бе най-резултатен за испанците със 17 точки, а Костас Папаниколау добави 14 точки. За домакините Димитрис Диамантидис и Стефан Ласме вкараха по 13 точки.

Турският тим Анадолу Ефес спечели като гост на Лаборал Витория (Испания) със 72:66 точки. По 15 точки за победителите вкараха Милко Биелица и Костас Василиадис.

Галатасарай записа втора поредна победа в група "F", след като се наложи над Жалгирис (Литва) с 90:83 точки. Галатасарай вече е с актив 2 победи и 3 загуби, а Жалгирис остава без победа във втората фаза.

Карлос Аройо бе лидер за победителите с 22 точки и 9 асистенции, Ченк Акйол добави 13 точки, а Зоран Ерцег и Ендер Арслън по 12 точки.

Мартинас Поциус и Робертас Явтокас записаха рекордни постижения в кариерите си в Евролигата. Поциус завърши с 26 точки, а Явтокас - с 21 и 9 борби. Локомотив Кубан спечели като гост срещу Партизан в Белград с 87:81 точки. Крунослав Симон завърши с 18 точки за победителите, а за Партизан Терънс Кинси вкара 32 точки.

Баскетболистът на ЦСКА (Москва) Милош Теодосич бе определен за "Най-полезен играч" на изминалия V кръг от ТОП 16 на Евролигата.

Сърбинът заслужи отличието с коефициент за полезно действие от 31 пункта, след като се отличи с 24 точки (6/10 от зоната за три точки, 1/3 от близко и средно разстояние и 4/4 от линията за наказателни удари), 5 борби и 5 асистенции при победата на ЦСКА над Байерн (Мюнхен) с 86:61 в двубой от група "F".

Далас не се предава! Разби Бостън и остави серията жива (ВИДЕО)

Вижте подробности

Сакрманенто все пак може да задържат Везенков

В САЩ смятат, че българинът със сигурност остава в НБА и следващия сезон

Бостън Селтикс на победа от рекордна титла в НБА

Вижте подробности

Рилски спортист решава до часове дали да кандидатства за ШЛ

Това разкри изпълнителният директор на клуба Борислав Чилингиров

БОМБА: Шампионът за 2023г. в НБА иска Везенков!

Денвър Нъгетс търсят опитен стрелец от тройката

Везенков ще се върне в Европа само ако не може да продължи в НБА

Българинът държи да остане в Северна Америка

Революционно: НБА разширява лигата с повече отбори?

"Експанзията не е нещо, в което можем да сме сигурни", каза шефът на лигата Адам Силвър

Бостън поведе с 2:0 за титлата в НБА

Вижте подробности

Везенков сам решил да се раздели с Кингс

Българинът иска да отиде в отбор, където ще получи повече игрово време

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки