„Казанлък Волей – Багира” взе гейм на 3 точки, отнася с 3:0 „Спартак 1996” за час игра

Без да се напъват особено и за около час игра, волейболистките на „Казанлък Волей – Багира” пред своя публика разбиха 3:0 гостуващия им „Спартак 1996 (Плевен)”

„Казанлък Волей – Багира” взе гейм на 3 точки, отнася с 3:0 „Спартак 1996” за час игра
Без да се напъват  особено и за около час игра,  волейболистките на „Казанлък Волей – Багира” пред своя публика разбиха 3:0 гостуващия им „Спартак 1996 (Плевен)” .Мачът бе от от 9-ия кръг на женското първенство на Националната волейболна лига и се проведе пред пълни трибуни в спортна зала „Багира”.  
 
„Розите” доминираха тотално по време на целия мач, демонстрираха много концентрираната и резутлтатна игра и никакви проблеми за затварянето и на трите гейма в срещата. 

Разликата в класите на двата отбора бе очевадна и това си пролича особено в началото - в първия гейм, в който момичетата на старши треньора Петър Дочев го спечелиха изумително леко,  като оставиха своите съпернички само на 3 точки – 25:3.  

В останалите  две части домакините отново правеха много бърз развой и трупане на бързи томки в тяхна полза.  Това обаче малко ги демотивира и се почувства отпускане и кратък спад в играта им. 

Волейболистките на „Казанлък Волей – Багира” повеждаха с 8:2, но после допускаха лежерно гостенките да се поразиграят и да отбележат повечеко точки в своята сметка. Така  благодарение на подценяване и аристократично пилеене на леки точки ”зелено-червените” от Казанлък спечелиха останалите два гейма само с 25:19 и 25:22. 

С този си лесен успех „розите” записаха поредна победа в шампионата и прибавеха нови 3 точки към своя актив. Така казанлъчанки вече имат 26 точки и запазват третото си място във временното класиране, пред шампионките от ЦСКА – Демакс, които са със същия точков актив, но с по-лоши показатели и с мач повече.


В следващия 10-ти шампионатен кръг на женския елит „розите” гостуват на 7 февруари в София на столичния „Левски”. Мачът е от  17:00 часа в спортна зала „Сиконко” в столицата. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки