Шок на "Ноу Камп": Меси се отпуши, но Барса падна с 2:3 от Валенсия (ВИДЕО)

Каталунците загубиха у дома за сефте след 31 поредни мача в Ла Лига, "прилепите" нямаха успех над Барса от 2003 година

Шок на "Ноу Камп": Меси се отпуши, но Барса падна с 2:3 от Валенсия (ВИДЕО)
Барселона допусна първа домакинска загуба този сезон в Ла Лига, след като Валенсия спечели драматично с 3:2 на „Ноу Камп” в 22-ия кръг на Примера дивисион. Лео Меси най-сетне пречупи головата суша в Ла Лига с попадение от дузпа, но три гола на Парехо, Пиати и Алкасер хвърлиха в смут каталунците.

Барселона рискува да загуби лидерската позиция в Примера за първи път от 60 кръга насам.

Валенсия нямаше успех срещу Барселона от 2003 година насам, когато спечели с 2:1 на „Местая”. Каталунците пък нямаха поражение на „Ноу Камп” в Ла Лига цели 31 мача, като за последно бяха победени тук на 21 април 2012 година, когато Реал (Мадрид) си тръгна с трите точки след 2:1.

Мачът започна с минута мълчание в памет на починалия бивш селекционер на Испания Луис Арагонес. Неймар беше контузен, а бившият играч на каталунците Сейду Кейта не попадна в състава на новия си отбор Валенсия.

Барса имаше купища положения през първата част, но вкара от най-невъзможното. Още в петата минута Алексис беше изведен с изключителен пас, но чукна встрани от вратаря и после Меси реши да подава, което се оказа погрешно.

В седмата минута Ромеу загуби на границата на собственото си наказателно поле, Меси стреля неуспешно, Алексис Санчес овладя и от почти невъзможен ъгъл прехвърли Диего Алвеш, за да се разпише с помощта на гредата за 1:0.

Фегули накара Валдес да прави първо спасяване в 10-ата минута пред другата врата. Валенсия бе много близо до гола в 37-ата минута, но Рикардо Коста с глава на празна врата не намери целта.

Гостите обаче успяха да изравнят секунди преди почивката. Парехо подхвана атака, Фегули му върна с ниско центриране и Дани Парехо бе точен за 1:1.

Валенсия започна по перфектен начин втората част. Три минути след подновяването на играта Пако Алкасер отклони центриране на Бараган, а Пиати надигра Дани Алвеш във въздуха и с глава преодоля Валдес за 2:1.

Барса отговори много бързо. Коста игра с ръка в наказателното поле и Лионел Меси стреля от бялата точка в горния десен ъгъл за 2:2.

Ремито се задържа само 5 минути. В 59-ата Фегули се подигра със защитата на каталунците и пак пусна ниско за Алкасер, който матира за трети път Валдес – 3:2.

13 минути преди края Жорди Алба си изкара втори жълт картон и Барса доигра с 10 души.

В последните минути домакините имаха два страхотни шанса да изравнят, но Диего Алвеш отчая всички на „Ноу Камп”. Вратарят първо изби бомбен шут на Дани Алвеш, а в добавеното време парира с крак и удар на Меси след триходова комбинация между него, Иниеста и Дани Алвеш.

Барса остава лидер засега, но победи за Реал и Атлетико в този кръг ще пратят „блаугранас” на трета позиция. В момента шампионите и Атлетико имат по 54 точки, а „кралете” са с 53.

Босът на Рома плаща почти половин милиард за Евертън

Дан Фридкин ще купи елитния английски клуб за €475 милиона

Официално: Байерн подписа с халф

„Това е клубът на моето сърце", коментира Павлович

Неприятен удар за Мъри

Вижте подробности

Полша има малки шансове срещу Нидерландия

Без капитана си Левандовски

Дания е фаворит срещу Словения

Двата отбора дават старт на битката в Група С на Евро 2024

Берто Фогтс: Кроос е като Нетцер

"Гюнтер ни водеше и винаги настройваше перфектно ситуацията", заяви той

Брайтън назначи най-младия мениджър в историята

Фабиан Хюрцелер е на едва 31 години

Роси: Първото полувреме беше много лошо за нас

Селекционерът на Унгария коментира загубата от Швейцария

Якин похвали звездата на Лудогорец след успеха над Унгария

Селекционерът на Швейцария е знаел, че може да разчита на Квадво Дуа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки