„Грънчарите” с дебютна победа над Манчестър Юнайтед във Висшата лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Стоук Сити би „червените дяволи” с 2:1 пред погледа на сър Алекс

„Грънчарите” с дебютна победа над Манчестър Юнайтед във Висшата лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Стоук Сити постигна първата си победа над Манчестър Юнайтед от създаването на Висшата лига, след като се наложи с 2:1 на своя ст. „Британия” в мач от XXIV кръг на Премиършип.

„Червените дяволи” се намираха в серия от четири поредни победи над „грънчарите”, но в съботния следобед отново разочароваха своите привърженици, въпреки че в стартовия им състав се завърнаха възстановените Майкъл Карик, Уейн Рууни и Робин ван Перси.

Срещата започна лошо за гостите и още в 11-ата минута мениджърът им Дейвид Мойс трябваше да направи принудителна смяна, след като Джони Еванс се контузи. Той бе заменен от бразилеца Рафаел, а малко по-късно гостите пропуснаха отлична възможност да открият резултата.

В 13-ата минута Патрис Евра напредна по фланга и центрира остро към вратарското поле на домакините, където непокритият Уейн Рууни стреля от движение в страни от вратата на Бегович.



Разочарованията за английските шампиони продължиха и в 38-ата минута Чарли Адам изпълни един пряк-свободен удар, след който топката рикошира в тялото на Майкъл Карик и изненада неприятно плонжиралия вече Де Хеа – 1:0.

Манчестър Юнайтед се опита да отговори, ала в края на полувремето още един бранител на тима напусна с контузия, след като Фил Джоунс удари лошо главата си при едно падане и бе изнесен на носилка, а на негово място се появи нападателят Даниел Уелбек.



Така почивката дойде при минимална преднина в полза на „грънчарите”, а веднага след нея гостите изравниха. В 47-ата минута новата им рекордна покупка Хуан Мата изведе Робин ван Перси сам срещу вратаря, а холандецът не сгреши и с шут по диагонала възстанови статуквото – 1:1.



Ремито обаче се запази едва пет минути, защото в 52-ата Чарли Адам се възползва от хаоса в отбраната на гостите и с мощен изстрел не остави шансове на Де Хеа – 2:1.



Впоследствие Манчестър Юнайтед се хвърли в атака, но това само доведе до още празни пространства в тяхната отбрана. Марко Арнаутович, Осама Асаиди и Питър Крауч обаче пропуснаха от удобни позиции, а в края натискът на „червените дяволи” можеше и да доведе до резултат.

В даденото от рефера 7-минутно продължение Уейн Рууни прати топката в гредата от пряк-свободен удар, а при последвалото разбъркване Том Клевърли не съумя да улучи вратата от точката за изпълнение на дузпа и така Стоук Сити постигна дебютен успех над Юнайтед  от 1984 година насам.

Така гостите останаха с 40 точки в актива си и вече изостават на 6 от четвъртия в таблицата Ливърпул, който има и мач по-малко. Стоук Сити пък прекъсна серията си от четири последователни загуби и се измъкна от зоната на изпадащите. С 24 токи от 24 мача „грънчарите” вече са на 11-та позиция във временното класиране.



Всички резултати от събота:

Кардиф Сити – Норич 2:1

Евертън – Астън Вила 2:1

Фулъм – Саутхемптън 0:3

Хъл Сити – Тотнъм 1:1

Стоук Сити – Манчестър Юнайтед 2:1

Официално: Байерн подписа с халф

„Това е клубът на моето сърце", коментира Павлович

Неприятен удар за Мъри

Вижте подробности

Полша има малки шансове срещу Нидерландия

Без капитана си Левандовски

Дания е фаворит срещу Словения

Двата отбора дават старт на битката в Група С на Евро 2024

Берто Фогтс: Кроос е като Нетцер

"Гюнтер ни водеше и винаги настройваше перфектно ситуацията", заяви той

Брайтън назначи най-младия мениджър в историята

Фабиан Хюрцелер е на едва 31 години

Роси: Първото полувреме беше много лошо за нас

Селекционерът на Унгария коментира загубата от Швейцария

Якин похвали звездата на Лудогорец след успеха над Унгария

Селекционерът на Швейцария е знаел, че може да разчита на Квадво Дуа

ПСЖ с мераци да привлече халфа Жоао Невеш

В момента в ПСЖ играят цели четирима португалци – Гонсало Рамош, Витиня, Данило Перейра и Нуно Мендеш

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки