Германски професор твърди: Шумахер трябва да се приспи

"Пациентът може да бъде объркан и да не знае кой е и къде се намира. Колегите вероятно ще го приспят за по-дълго време и да следят как функционира мозъкът му", казва Ханспетер Мьоке

Германски професор твърди: Шумахер трябва да се приспи

Изваждането на Михаел Шумахер от изкуствена кома вероятно ще доведе до приспиването му за известно време. Това заяви пред медиите известният немски професор от клиниката в Хамбург Ханспетер Мьоке.

 

Специалистът заяви, че евентуално събуждане от кома, в която бившият пилот от Формула 1 бе поставен на 29 декември миналата година, след падане при ски спускане и удар в главата, може да доведе редица странични реакции. За да бъдат избегнати негативните последствия, Шумахер ще бъде приведен в състояние на естествен сън.

 

"Пациентът може да бъде объркан и да не знае кой е и къде се намира. Има и случаи, в които започва да дърпа апаратурата по себе си и се опитва да стане. Всичко това може да бъде с тежки последици за него и затова трябва да се действа изключително внимателно. Колегите вероятно ще го приспят за по-дълго време и да следят как функционира мозъкът му", заяви професор Мьоке.

 

В последните дни Шумахер бива подлаган на задължителния в подобни случаи тест за реакция в клиниката в Гренобъл. Немецът вече премигна, което е ясен знак, че връзката между мозъка и тялото му действа. 

 

Според специалистите Шумахер би могъл да понесе добре събуждането, тъй като тялото му е било в перфектна форма преди удара и това ще намали времето за рехабилитация.

 

Френското издание "Екип" пък твърди, че седемкратният световен шампион във Формула 1 е помръднал пръст. Все още обаче тези информации влизат в графата "спекулации", тъй като няма официално изявление от говорителката на германеца Сабине Кем. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки