Сензациите в пресата: Божинов на 4,5 млн. евро от Левски

„Отклоняват интерес от Испания за Венцислав Христов“, „Иван Стоянов иска в ЦСКА, Лечков преговаря за трансфера му“

Сензациите в пресата: Божинов на 4,5 млн. евро от Левски

Сензациите в българската спортна преса от днес, 6 февруари 2014 година:


“Меридиан мач”: Божинов на 4,5 млн. евро от Левски


За да подпише с Левски, Валери Божинов трябва да се откаже от претенциите си към Спортинг. Нападателят се съди с лисабонския гранд, след като клубът го уволни дисциплинарно. Той има договор до лятото на 2016 година с португалците, а дотогава трябва да получи 4 милиона и 500 хиляди евро.


“Меридиан мач”: Отклоняват интерес от Испания за Венцислав Христов


Нападателят на Берое Венцислав Христов ще остане в тима на Берое, а не в Испания, заради ЦСКА. На 31 януари в офиса на старозагорци е пристигнала оферта от Иберийския полуостров, но тя е била отхвърлена заради предварителния договор с „червените". Впоследствие Александър Томов не успя да намери пари, за да плати за нападателя и вече е ясно, че той ще продължи да играе в Берое.


От старозагорския клуб признават, че са отхвърлили офертата от Испания, защото ако тя е била приета, ЦСКА щеше да има пълното право да съди тима за неизпълнен договор. Сега вероятно съд пак ще има, но той ще бъде срещу „червените".


“7 дни спорт”: Иван Стоянов иска в ЦСКА, Лечков преговаря за трансфера му

 

След провала с трансфера на Венцислав Христов ЦСКА впрегна усилията си в привличането на бившия футболист на армейците Иван Стоянов. Както е известно, във вторник племенникът на Йордан Лечков прекрати договора си с Лудогорец по взаимно съгласие и в момента е свободен агент. Интерес към Стоянов проявява както ЦСКА, така и кипърският АЕЛ Лимасол, където треньор е Ивайло Петев. Самият футболист заяви пред News7, че с удоволствие би се върнал на стадион „Българска армия", но до момента няма нищо официално.

 

„До няколко дни трябва да има яснота около бъдещето ми. Лично с мен никой не се е свързвал, мениджърите ми са водили разговори. Аз бих се върнал в ЦСКА, защото клубът ми е на сърцето“, заяви Стоянов. Крилото обаче допълни, че не изключва варианта да продължи кариерата си в чужбина при примамлива оферта.

 

Мениджърът на Иван Стоянов - Йордан Лечков, пък сподели, че му предстоят разговори с ръководството на ЦСКА. „Ще се срещнем с ръководството на ЦСКА. Обаждат ми се. Знаят, че към мен трябва да се обръщат. Има вероятност да се стигне до договор. Ще проведем разговори. Има интерес и от чужбина, но ситуацията е такава, че повечето европейски страни са затворили трансферния си пазар. Голяма е вероятността Иван да остане в България. Ще видим дали ще е в ЦСКА, или в друг отбор. Засега не мога да кажа“ заяви Лечков.

 

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов пък вече обмисля раздялата с някого от атакуващите си футболисти. В момента в състава на армейците има шестима играчи, които могат да играят по двете крила - Марсиньо, Карачанаков, Милисавлевич, Косоко, Тони Силва и Мартин Петров. Сериозен интерес от чужбина има към Марсиньо и Милисавлевич. Бразилецът е желан от Петролул и Войводина, а неговата цена е 300 000 евро. Милисавлевич пък попада в трансферните планове на Раднички, който дава за правата му 100 000 евро.


 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки