Теплице вкара 4 на Левски, Божинов дебютира с гол (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Сините" загубиха и втората си контрола в Кипър, този път отстъпиха с 2:4 пред третия в Чехия

Теплице вкара 4 на Левски, Божинов дебютира с гол (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левски загуби и втората си контрола от подготвителния лагер в Кипър. „Сините” паднаха с 2:4 от третия в чешкото първенство състав на Теплице, след като в понеделник отстъпиха с 1:2 пред втородивизионния руски Мордовия.

Неофициални дебюти за „сините” в четвъртък направиха четири от петте зимни попълнения.

Валери Божинов стартира с номер 10 и се разписа в 20-ата минута, но бе заменен на почивката от Димитър Макриев.

Едно полувреме записа и дошлият от Берое Пламен Крумов, който обаче не впечатли особено и отстъпи мястото си на Дъстли Мулдер на почивката.

Бившият капитан на Любимец Антон Огнянов пък започна като титуляр и първо действаше по лявото крило, а след почивката бе поставен за кратко и в ролята на краен бранител, преди да бъде заменен.



Чешкият централен защитник Павел Чмовш също игра през първото полувреме, но не успя да помогне много на „синята” отбрана и за 45 минути тя се пропука на няколко пъти, а чехите се възползваха в два от случаите.

Първо това стори Чаич, който в 11-ата минута се разписа от точката за изпълнение на след удар от движение – 1:0.

В първите секунди на 19-ата минута обаче Левски успя да изравни след една добра контраатака. Тогава Кевин Бру открадна топката в центъра на терена, подаде надясно към Ларсен Туре, който пусна към Валери Божинов, а той на празна врата реализира дебютен гол със синята фланелка.



Само шест минути по-късно обаче Сантос пробяга безпроблемно с топка в крака половината терен и подаде към непокрития Егон Вуш, за да вкара нападателят подобен гол на този на Божинов.

При резултат 2:1 в полза на Теплице дойде и паузата, а след нея бяха направени редица промени в двата отбора и паднаха още три попадения.

Чехите поведоха с 3:1 в 70-ата минута, когато Егон Вуш подаде към Чаич в наказателното поле, а там отново никой не затвори нападателя и той вкара второто си попадение в срещата.

След още пет минути младият Пламен Димов влезе остро в краката на съперник, а реферът отсъди дузпа и даде жълт картон на младока. Появилият се като резерва Литсинги бе точен от бялата точка за 4:1.

Крайното 2:4 пък оформи влезлият през втората част в състава на „сините” Миро Иванов, който минута преди края на редовното време изпълни прецизно един пряк-свободен удар и не остави шансове на вратаря.

Следващата контрола на Левски е в понеделник (10.02.2014 г.) от 17:30 часа срещу втория в таблицата на чешкия елит тим на Виктория Пилзен.



Левски - Теплице 2:4
0:1 Чаич ('11)
1:1 Божинов ('20)
1:2 Егон Вуш ('26)
1:3 Чаич ('70)
1:4 Литсинги ('75, д.)
2:4 Миро Иванов ('89)

Стартови състави:

Левски: Блажевич (46-Илиев), Крумов (46-Мюлдер), Ангелов (64-Старокин), Чмовш (63-Д.Димов), Орачев (46-М. Иванов), П. Димов (79-Д.Иванов), Туре (72-Петков), Огнянов (74-Димитров), Брю, Б. Цонев (73-Р.Цонев), Божинов (46-Макриев)

Теплице: Патрик Лукач, Ренарс Роде, Алдин Чаич, Елви Братанович, Мартин Индрачек, Милан Матула, Ладислав Такач, Ян Хошек, Ян Кроб, Нивалдо, Егон Вуш;

Мачът минута по минута:



'90 Край на мача! Теплице победи Левски с 4:2 в контролна среща, играна в Кипър.

'89 Гоооол! Левски намалява резултата. Миро Иванов вкара хубав гол от пряк-свободен удар – 2:4!

’80 Даниел Димов стреля много опасно с глава след изпълнение на корнер, но вратарят на чехите спасява със сетни усилия и запазва резултата.

’76 Гол! Теплице вече води с 4:1, след като Литсинги е точен от бялата точка.

’75 Пламен Димов влезе остро в краката на съперник, а реферът отсъди дузпа и даде жълт картон на младия бранител.

‘70 Гооол за Теплице – 3:1! Егон Вуш подава към Чаич, а отбраната на Левски отново изглеждаше объркана и позволи на голмайстора да се разпише за втори път в срещата.


'68 Добра атака и корнер в полза на Левски, но след центрирането чехите нямат проблеми.

'66 Голмайсторът Егон Вуш отново се измъкна от "синята" отбрана и отправи удар, но Пламен Илиев спаси.

'60 Нови рокади в състава на Левски. Ангелов и Цонев са заменени от Старокин и Даниел Димов.

58' Двата отбора трудно стигат до съперниковото наказателно поле. Сега Боби Цонев се сдърпа с опонент, докато се опитваше да се извини на вратаря Лукач за острото си влизане срещу него в пеналта.

’48 Опасен удар на Мирослав Иванов от малък ъгъл е избит от бранител на Теплице от самата голлиния.

'46 В игра за Левски влизат няколко футболисти, сред които Дъстли Мулдер, Димитър Макриев и Мирослав Иванов. Терена напускат дебютиралите днес Пламен Крумов и Валери Божинов. Мики Орачев също излиза, а на неговата позиция ще действа новото попълнение Антон Огнянов. Блажевич е заменен от Пламен Илиев.

'46 Начало на второто полувреме.

’45 Край на първото полувреме! Теплице води на Левски с 2:1. Точен за „сините” в 20-ата минута бе дебютантът Валери Божинов.

’44 Пряк-свободен удар за Теплице от ъгъла на наказателното поле, защитата на Левски тоз път е добре подредена и чисти топката напред.

’40 Играта се накъса заради няколко нарушения, но сега Горан Блажевич трябваше да се намесва след силен удар на Егон Вуш от дъгата пред наказателното поле. Стражът боксира с една ръка встрани от вратата.

’34 Димов има нужда от медицинска помощ, след като получи удар, но бързо се изправя на крака и ще продължи срещата.

'26 Гол за Теплице. Зле подредената "синя" отбрана позволи на Сантос да влезе безпроблемно в наказателното поле и да подаде към Егон Вуш, който на празна врата нямаше как да сбърка. Чехите повеждат с 2:1.

’24 Пламен Крумов пробва центриране, изключително неточно.

‘22 Блажевич се намеси добре след удар от воле, последва корнер, но „синята” отбрана се справи.

’20 Гооооол за Левски! Резултатът е изравнен след бърза контраатака. „Сините” бяха трима на един и Ларсен Туре подаде към Валери Божинов, а той на празна врата вкарва попадение още в дебюта си – 1:1.

’18 Антон Огнянов бе намерен непокрит в наказателното поле, с първото докосване си елиминира вратаря, но освен това си затвори ъгъла и после защитник изби удара му от малък ъгъл.

’16 Станислав Ангелов подаде към Божинов, а той технично изведе на добра позиция Борислав Цонев, но шутът на младока от границата на наказателното поле е отразен от вратаря на Теплице.

‘13 Сега Цонев напредна добре по фланга и центрира остро, но Валери Божинов остана под топката и не успя да отиграе с глава.

11' Гол за Теплице! Чехите повеждат след центриране от дясно и удар от движение на Чаич!

8' Първият опасен удар е по посока вратата на Левски, но топката минава на сантиметри от вратата на Блажевич.

5' Нарушение срещу Ларсен Туре. Последва постепенно нападение на "сините" и неразбирателство в отбраната на Теплице, които играят с жълто-сини екипи. Валери Божинов обаче не се възползва от ситуацията.

4' Добра атака на Теплице по левия фланг е спряна от Пламен Димов, който чисти в корнер. Нищо опасно след ъгловия удар.

3' Антон Огнянов опитва центриране, което е блокирано. Тъч за Левски.

 1' Начало на мача.

0' Около 30-ина привърженици на Левски от фенклба на "сините" в Кипър ще гледат мача в град Ормидия на живо.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки