Всичките четирима американци, както и трима норвежци продължават на финалите в слоупстайла на Олимпийските игри в Сочи

Кристенсен даде най-добрите две времена в квалификациите и с 93.20 във втория манш оглави класирането

Всичките четирима американци, както и трима норвежци продължават на финалите в слоупстайла на Олимпийските игри в Сочи

Американецът Джос Кристенсен даде най-добро време и в двата манша на квалификациите и поведе квартет от четирима представители на САЩ, които отиват на финала в дисциплината слоупстайл в ските-свободен стил на Олимпийските игри.

Кристенсен даде най-добрите две времена в квалификациите и с 93.20 във втория манш оглави класирането. Ник Гьопер, фаворитът за златния медал, падна лошо по време на първото си изпълнение, но успя да се представи много добре във втория и също отива на финалите.

Гьопер заяви, че се уплашил за последствията след падането, но след като станал усетил, че всичко е наред с него. Той даде резултат 87,00 и отива напред с 4-и резултат от квалификациите. Другите двама американци- Гъс Кенуърти и Боби Браун, също се класираха сред най-добрите 12 в тази дисциплина.

Втори резултат днес даде Андреас Хаатвейт от Норвегия, а още двама негови сънародници ще спорят за медалите. Това са Ойстейн Браатен, 8-и, и Александер Аудал, наредил се веднага след него. Трети е Джеймс Уудс от Великобритания с 87.20. Трасето е много добро. Супер е, и като хлъзгавина на ските, и като осветеност на всички участъци, коментира падналият в първия манш Гьопер.

Шведът Йеспер Тядер е единственото сериозно име, който няма да продължи за медалите. Той е 2-и в световната ранглиста в момента, но днес завърши чак на 24-о място, което го вади от финалите.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки