Китайка взе златото на 500 м в шорттрека

Цзянжоу Ли се възползва от падането на другите три състезателки във финала

Китайка взе златото на 500 м в шорттрека

Китайката Цзянжоу Ли спечели олимпийската титла на 500 метра от турнира по шорттрек за жени на Игрите в Сочи. Ли финишира за 45.263 секунди и беше единствената, която не падна във финала. Китайката е петкратна световна шампионка между 2011 и 2013 година. Втора се нареди Ариана Фонтана (Италия) с 51.250 секунди, а трета - Сон-Хи Парк (Република Корея) с 54.207 секунди.

Елиз Кристи от Великобритания пресече втора финалната линия, но беше дисквалифицирана. Ариана Фонтана бе трета във Ванкувър'2010 в спринта.

Финалното бягане беше изключително драматично. Парк, Кристи и Фонтана атакуваха още от началото, но на първия завой представителката на Великобритания избута двете си съпернички. Така китайката Ли, която се движеше последна, остана сама на пистата и без проблеми стигна първа до финала. Трите останали финалистки продължиха бягането, като интригата остана за второто и третото място. Кристи финишира втора, следвана от Ариана Фонтана и Парк. Съдиите обаче изгледаха видеозапис на падането и дисквалифицираха британката. Така Фонтана взе среброто, а Парк се класира трета.

Друга от фаворитките - двукратната световна шампионка Фан Късин от Китай отпадна на полуфиналите. Тя падна в първата обиколка, което позволи на Елиз Кристи да се класира за финала. Втората полуфинална серия включваше Кристи и три представителки на Китай, а любопитното е, че британката спечели първото място. Сребърната медалистка от Ванкувър - канадката Мариан Сен-Желе също отпадна на полуфиналите. Четирикратната олимпийска шампионка Мън Ван от Китай не участва в Сочи поради контузия на глезена.

Едмънтън намали изоставането си в серията срещу Флорида (ВИДЕО)

Шаная Туейн даде тон за победата

Флорида е на победа от Стенли Къп

"Пантерите" взеха и третия мач от финалната серия срещу Едмънтън

Новият отбор в НХЛ ще се казва Юта Хокей Клъб

Феновете познаваха тима под името Аризона Койотис

Флорида е вече само на две победи от Стенли Къп

"Пантерите" победиха Едмънтън с 4:1 във втората среща от сериите

Таванът на заплатите в НХЛ се увеличава

До 88 милиона долара още от следващия сезон

Флорида поведе във финала за Купа Стенли (ВИДЕО)

След успех с 3:0 над Едмънтън

Презибраха Цеко Минев за член на Изпълкома на ФИС

Президентът на Българската федерация по ски с нов 2-годишен мандат

Официално: Националите по биатлон с нов треньор

Знаменит германец ще бъде консултант на отбора

Едмънтън е на финал на НХЛ

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки