Арсенал си върна и отстрани Ливърпул за ФА Къп (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тимът на Арсен Венгер посреща Евертън на 1/4-финалите

Арсенал си върна и отстрани Ливърпул за ФА Къп (ВИДЕО+СНИМКИ)
Отборът на Арсенал си върна за позорната загуба с 1:5 преди малко повече от седмица и отстрани Ливърпул от турнира за ФА Къп. В мач от петия кръг от надпреварата, игран на „Емирейтс”, тимът на Арсен Венгер се наложи с 2:1 у дома над „червените” и продължава на 1/4-финалите, където ще домакинства на Евертън.

Алекс Окследй-Чермбърлейн бе в основата и на двете попадения за „артилеристите”. Полузащитникът първо изведе домакините напред в резултата, след което асистира на Лукаш Подолски за втория гол. Попадението за тима на Брендън Роджърс бе дело на Стивън Джерард от дузпа.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на сър Том Фини - легендарен футболист на Престън Норт Енд. 



Ливърпул започна изключително силно срещата и в рамките на първите пет минути Даниел Стъридж изпусна две чисти положения. Още във втората минута Стивън Джерард изведе по прекрасен начин английския нападател, чийто удар обаче бе спря от Фабиански.

Три минути по-късо отново Стъридж излезе на стрелкова позиция. Луис Суарес намери колегата си в атаката с прехвърлящ защитата на Арсенал пас. Стъридж премина Фабиански, но ударът му мина покрай левия страничен стълб.



Постепенно „артилеристите” изравниха играта и поведоха при първото си положение пред вратата на Джоунс. След центриране от фаул топката бе изчистена от наказателното поле на мърсисайдци. Месут Йозил я върна в пеналтерията, където Саного овладя топката на гърди и стреля, но ударът му бе блокира от бранител на гостите. При добавката Окслейд-Чембърлейн не сбърка и фронтално срещу вратата прати топката в мрежата.



И през втората част първото положение бе на сметката на „червените”. Фланаган намери Суарес между двама футболисти на Арсенал, уругвайският нападател влезе в наказателното поле и стреля, но Фабиански спря удара му с крак.

В ответната атака „артилеристите” матираха за втори път отбраната на гостите. Окслейд-Чембърлейн тръгна на двойно подаване с Йозил, английският полузащитник напредна добре отдясно и центрира, където Подолски засече топката за 2:0.



В 59-ата минута обаче Подолски изтри добрите впечатления за играта си. Германецът се бе върнал, за да помага в отбрана, но вместо това чукна левия крак на Суарес, нападателят на Ливърпул се възползва от това и падна на земята. Хауърд Уеб показа бялата точка, а Стивън Джерард превърна дузпата в гол. Това попадение прекрати серията на домакините от 695 минути без допуснат гол в мачовете си на „Емирейтс”.

Ливърпул започна по-активно да търси второ попадение, но Фабиански удържаше набезите на „червените” като спаси последователно удари на Стъридж и Суарес. В 65-ата минута Уеб можеше да отсъди и втори 11-метров наказателен удар в полза на Ливърпул за очевидно нарушение на Окслейд-Чембърлейн срещу Суарес, но реферът замълча.



В 81-вата минута пък Хауърд Уеб нямаше да сбърка, ако беше отсъдил дузпа в полза и на Арсенал. Шкъртел се опита да изчисти една топка, но не игра с нея, а вместо това намери крака на Санти Касорла. Реферът обаче и в този случай не отсъди нищо.

Пет минути по-късно „червените” отново имаха претенции за дузпа. След прекрасно центриране на Джерард в наказателното поле Агер изпревари Фабиански за топката и стреля с глава. Стражът на Арсенал вместо да боксира топката нацели бранителят на гостите, но топката вече напускаше пределите на терена и може би тук Уеб беше прав да не посочи бялата точка.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки