Официално: Рууни подписа новия си договор с Юнайтед

“Уейн е сред най-добрите футболисти в Англия”, каза Дейвид Мойс

Официално: Рууни подписа новия си договор с Юнайтед

Нападателят на “червените дяволи” Уейн Рууни подписа официално новия си договор с Манчестър Юнайтед, предаде официалният сайт на клуба. 
 

“Щастлив съм, че вече всичко е приключено и мога спокойно да се концентрирам върху играта си за Манчестър Юнайтед”, каза нападателят, който има 430 мача с екипа на 19-кратните шампиони на Англия и 208 гола.


Договорът на футболистът е до 2019 година, ще взима впечатляващите 300 000 паунда на седмица, а освен това има клауза, според която той ще остане в клуба след края на кариерата си като негов посланик.

 

 

“Уейн е един от най-добрите футболисти в Англия. Наблюдавам неговото развитие още от когато го взех в Евъртън през 2003 година. След като започнах работа на “Олд Трафорд”, видях колко много път е изминал и какъв невероятен талант е наистина. Със своите възможности, опит и желание за успехи, той е важна част от моите планове за бъдещето на отбора и съм повече от въодушевен, че прие това предизвикателство”, коментира мениджърът на Юнайтед Дейвид Мойс.

 

Той допълни, че е напълно реално Рууни да задмине по отбелязани голове легендата на клуба сър Боби Чарлтън и да стане първия футболист в историята на клуба, вкарал 250 гола.


“За мен ще е огромна радост, ако успея да постигна този рекорд. Моята цел е да вкарвам във всеки мач и да помагам на съотборниците си да правят същото”, каза Уейн Рууни при подписването.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки