Българският отбор в рали "Дакар": Ние се занимаваме само със спорт

Ще се разбере, че ние не сме превозвали наркотици, но не очакваме извинение, заявиха от отбора

Българският отбор в рали "Дакар": Ние се занимаваме само със спорт
"Не знам от къде тръгна цялата работа. Ние се занимаваме със спорт. Ходихме да представим България пред цял свят", заяви Пламен Николов, Ко-пилот на състезателния автомобил, участвал в рали "Дакар".

"Нормално е да има толкова гуми в един камион. Той е сервизен. Нормално е да се носят резервни гуми. Отборите, които разполагат с повече средства сменят всеки ден гумите си. Видяхме по телевизията какво се случи", добави още Николов.

Днес пред стадион "Васил Левски" бе българският отбор, участвал в рали "Дакар". Асистентската машина Mercedes, за която имаше съмнения, че е същата, която заловиха френските власти с 1,4 тона кокаин, пристигна късно през нощта в България и днес бе показана пред медиите, които имаха възможност да я снимат и отвътре. Заедно с камиона дойдоха кемпера FIAT, състезателния FIAT Freemont и репортерския Hyundai Santa Fe.

"Най-вероятно ще се разбере къде е истината и полицията ще си свърши работата. Не смятам, че ще получим извинение. Искам полицията да си свърши работата. Професионалисти са. Хванали са такъв голям канал. Ще разплетат всичко до края. Като хванат участниците, хората, които са замесени, ще се разбере, че не сме ние. За мен това е най-важното. Където кажат, там отиваме. На линия сме, дошли сме в центъра на София. Никой не ми е звънял, нито полиция, никой не се е занимавал с нас", заяви Тодор Христов, Мениджър Bulgaria Off-Road Team.

"Корабът разтоварва на един терминал. Оттам всеки ходи и си получава превозното средство. Ние отидохме към края и тогава бяха останали около 10% от участниците. Всеки ходи, взема си протокола, колата и тръгва. Това се случва във Франция, пристанището в Льо Авър. Митнически терминал, доста охраняван. До колко разбрах на 400 км. след това са го преследвали. Друго, което чух е, че имало екшън на самия терминал. Ние не сме присъствали. Нас не са ни проверявали. Камионите бяха запечатани, с цел да не се бърка, да не изчезнат неща. Ние си ги получаваме от организаторите. Оглеждаме за щети по колата и тръгваме. Нашият камион не беше разпечатван. Много е странно всичко това. Нито са ни проверявали, нито са ни питали или обискирали. Аз разбрах по пътя. От България ми звъняха от медии да ме питат", добави още Христов. /БГНЕС

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки