Големите в Европа отново на сцената в Шампионска лига

Сити е амбициран да отстрани Барса, Леверкузен не се надява на чудо

Големите в Европа отново на сцената в Шампионска лига

Станаха ясни част от четвъртфиналистите в най-престижния европейски клубен турнир Шампионска лига. Байрен Мюнхен и Атлетико Мадрид не допуснаха изненади и затвърдиха добрите си изяви до момента в надпреварата. Тази вечер също ни очаква поредната порция качествен футбол с марка “ШЛ”. На голямата европейска сцена излизат отборите на Барселона, Манчестър Сити, Пари Сен Жермен и Байер Леверкузен. “Гражданите” са амбицирани да отстранят каталунския гранд, вярвайки, че 2 гола разлика не са чак толкова непреодолима бариера. Пари Сен Жермен вкара цели 4 в първия си мач, но неведнъж сме станали свидетели на чудеса на в този турнир. 
 

В първата среща между Сити и Барса на английска земя не малка роля изигра и съдията, отсъждаки спорна дузпа за каталунците. Два гола обаче не са чак толкова солидна преднина и това много добре осъзнава наставникът Херардо Мартино, който е здраво стъпил на земята  и в никакъв случай не отписва отбора от Манчестър.


“Ако вкараме първи гол, то ще имаме шанс. Всички трябва да покажат максимума от своите възможности, иначе нищо няма да постигнем тук. Футболът е създаден за такива вечери. Ако ти вярваш, можеш да постигнеш своето. Сега нашият отбор изглежда по-силен. Ние по-добре се представяме в Шампионската лига и искаме тази вечер да стане особена за нас", са думите на капитана на Сити Венсан Компани.


В другият двубой нещата като че ли са решени. Пари Сент Жермен се представят изключително добре. От десет изиграни мача тази година имат 7 победи, 2 равенства и само една загуба. Докато гостите от Германия не са в много добра форма, имат множество загуби и си намират на 4-то място в Бундеслигата. След инкасираните 4 гола в първия мач, на отбора от Леверкузен не му остава нищо друго освен да се втурне в атака в търсене на чудото, въпреки в щаба на тима не се надяват да го постигнат.


"Все още нито веднъж не съм виждал някой отбор да навакса такъв дефицит. Не съм бил свидетел на такова нещо нито в кариерата ми на състезател, нито като треньор. Няма да говоря, че ние ще победим с 4:0 или с 5:0, ние просто трябва да се съсредоточим и да покажем качествена игра както в защита, така и в нападение. Ще играем за победа без всякакъв страх и ще се опитаме да наложим на съперника нашия футбол. Разбира се, няма да бъде лесно да победим. Нашата задача-минимум е да демонстрираме добра игра", каза треньорът на Байер Сами Хупия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки