Сензациите в пресата: Пелето на купон след провала срещу ЦСКА

"Казахстанци искат Ромарио", "ЦСКА губи по 900 бона на месец" и още

Сензациите в пресата: Пелето на купон след провала срещу ЦСКА

Сензациите в българските спортни издания от днес, 12 март 2014 година:

 

"Меридиан мач": Пелето на купон след провала срещу ЦСКА

 

Неприятностите в Левски нямат край. Не стига че „сините" паднаха от ЦСКА и са без половин отбор за днешния сблъсък с Ботев (Пд), ами за капак се оказа, че капитанът на тима Станислав Ангелов е направил втора голяма издънка в рамките на дни. След като провали своите в дербито с ЦСКА с безумна грешка, довела до дузпа и червен картон, Ангелов е купонясвал само часове след двубоя.
Футболистът е бил в популярна столична дискотека в компанията на жена си и семейни приятели. Припомняме, че дербито се проведе навръх женския празник 8 март, така че не изглежда толкова ненормално да се посети заведение.


Станислав Ангелов не е нарушил особено правилника, нито е използвал прекомерно алкохол. Той бе във видимо отлично състояние на следващия ден на възстановителната тренировка на тима, която бе в 11:00 часа сутринта. Въпреки това остава моралната страна на въпроса. На този етап никой от Левски не му е търсил сметка.

 

"Меридиан мач": ЦСКА губи по 900 бона на месец 

 

За първите десет месеца на 2013 г. ЦСКА има отчетена загуба от 8 989 000 лева, което прави по близо 900 бона месечно. За сравнение в периода 1 януари-30 октомври на 2012 г. е реализирана загуба от 3 037 000 лева. За цялата 2012 г. ЦСКА отчита отрицателен финансов резултат от 3 275 000, спрямо загуба от 22 100 000 за предходната година.


Според източници на „Меридиан Мач" загубите на ЦСКА за 2013 година са се увеличили заради покриването на стари задължения от новите собственици. Александър Томов и партньорите му правят всичко възможно да извадят „червените" на чисто.


Сумата на задълженията на ЦСКА към края на октомври 2013 г. е 20 056 000 лева, като от тях текущи са 19 668 000, а нетекущи - 388 000. Голяма част от тази сума са вътрешни задължения на клуба към предишните собственици от „Титан". Пернишките бизнесмени поеха ангажимент да премахнат това бреме. Активите на ЦСКА са за 9 800 000 лева. При успех на подписката по увеличението на капитала на ЦСКА клубът ще бъде оценен на около 24 300 000 лева.

 

"Тема спорт": Астън Вила преотстъпва Александър Тонев през лятото

 

Астън Вила почти сигурно ще преотстъпи Александър Тонев през лятото, научи "Тема Спорт". Крилото, което на 3 февруари навърши 24 години, има само три минути за отбора от Бирмингам от началото на 2014 година. След като не играе редовно, Тонев вече не е викан и в националния отбор от Любослав Пенев. Запитан защо българинът дори не попада в групата за мачовете на Астън Вила, мениджърът Пол Ламбърт заяви за 2,5-милионната си покупка: "Очаквам много повече от него. Той има всички качества, за да успее във Висшата лига -невероятна скорост, играе с два крака, не мога да кажа кой е по-добрият му. Трябва му доста време, за да се адаптира, но това не е нещо странно". Ламбърт добави, че няма да го включи в групата и за съботния мач с Челси.


Тонев има 8 мача като титуляр и 10 като резерва за Астън Вила този сезон (общо 552 минути в Премиършип), няма нито гол, нито асистенция. За последно започна мач при 1:1 срещу Суонзи в края на декември. В момента вместо него играе Марк Олбрайтън.


Миналото лято Тонев избра Астън Вила заради желанието да се пробва на най-високо ниво, въпреки че имаше изгодни оферти от Селтик и Вердер. Към българина сега има конкретен интерес от елитен клуб от първенство от „Топ 5“ в Европа, засега той обмисля офертата.

 

"Тема спорт": Казахстанци искат Ромарио

 

Казахстански отбор е проявил интерес към нападателя на Ботев Пловдив Ромарио Кортзорг, съобщи plovdivder-by.com. Казахите са отправили официално запитване за цената на играча, а в момента в Ботев умуват дали е удачно да се разделят с холандеца, след като сезонът е започнал. Ромарио е втори голмайстор в състава на канарчетата с 9 попадения в 23 мача в А група, като пред
него е само Анисе, който има 10 гола. От началото на по-лусезона обаче Ромарио не попада в стартовите 11 на Станимир Стоилов, който предпочита да използва по крилата Огнянов, Куртеан или Анисе.


Припомняме, че преди по-малко от 2 седмици казахста-нският Астана, който Ботев отстрани през лятото в Европа, привлече Атанас Кур-дов от Славия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки