Тони Здравков: Надиграхме Ботев, няма да се правя на герой (+ВИДЕО)

Батков ми каза: "Работи, треньор на отбора си си", разкри Сухия след успеха за купата

Тони Здравков: Надиграхме Ботев, няма да се правя на герой (+ВИДЕО)
Наставникът на Левски Тони Здравков заяви, че е бил реалист, когато преди време заяви, че „сините” ще имат нужда от три мача през новата година, в които да се сработят и да покажат ново лице. Точно след три лоши мача Левски днес победи Ботев (Пд) с 3:1 в първи четвъртфинал за Купата на България.

"Не съм лош пророк, а реалист. Аз съм всеки ден до отбора, знам как сме се готвили, знам какво сме правили. Не мога да не бъда реалист и да лъжа обществеността, че Левски ще изглежда перфектно от първия мач през пролетта”.

„Смятам, че след тежкия мач с ЦСКА футболистите дадоха максимума от себе си. Оползотворихме ситуациите си и с това ги надиграхме. Това ни донесе и победата. Почнахме леко притеснени, имаше напрежение, което бе видно за всички. Бързо върнахме гола и започнахме да играем по-освободени. Не съм доволен, че допуснахме гол и то толкова рано. Във футбола го има това, но важното е, че реагирахме и победихме. Имахме проблеми в окомпкектоването на състава, но всички се стараха максимално. Излишно е да говорим за ЦСКА, още сме настроени за мача с Ботев за купата. Много напрежение се събра в отбора през последните седмици. След като изравнихме се видя футбол в нашата игра. С изключение на последните 10 минути играхме по-добре”, заяви Здравков пред репортер на Novsport.com след двубоя.



Валери Божинов отбеляза първия си гол за Левски, а за него Здравков каза:

"Определено му тежеше, че не може да реализира. Колкото и опитен да е един нападател, колкото и мачове да има зад гърба си, ако не вкарва, се чувства потиснат. Да се надяваме този гол да го мотивира и да действа с повече спокойствие пред вратата, и да оползотворява ситуациите, които му се откриват”.



Сухия разкри, че и трите му смени са били принудителни. Рамос и Бастош са били преуморени, а Пламен Крумов беше с контузия от първото полувреме.

„Няма да се правя на герой, че съм пуснал трима юноши. Имат огромно желание и хъс за игра младите. Две от смените бяха принудителни в 65-ата минута, а и на Пламен Крумов беше принудителна. Бастош и Рамос вече бяха много уморени и казаха, че няма да изкарат повече от 10-15 минути второто полувреме. Рамос и Бастош имат проблеми с подготовката. Физическото състояние не им позволява повече”.

„Ако някой се успокои, че всичко е решено, ще бъде грешка”, предупреди Тони Здравков относно двата гола аванс на Левски преди реванша.
Батков е успокоил треньора, че засега той води отбора.

„Тежко и трудно е, но Батков ми каза след ЦСКА: „Работи, треньор на отбора си ти”. Това, което се пише и говори, на мен ми оказва влияние, но важното е да не влияе на играчите. Кризата е откъм резултати, не съм доволен от играта първите мачове. Казал съм го в прав текст на играчите. Не крия това от тях. Когато всеки си поеме вината, това е начинът да се излезе от кризата”.

Гаджев не влиза в плановете за вечното дерби в събота, а Станислав Ангелов тепърва ще бъде питан дали наистина е бил на заведение след загубата от „червените” миналия уикенд.

„Гаджев как да влиза в плановете ми за ЦСКА като са му спрени правата. Станислав Ангелов не съм го виждал. Утре ще разговарям с него дали е бил на заведение след загубата от ЦСКА”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки