Без речи на откриването на Мондиала

Международната футболна федерация ФИФА обяви, че няма да има речи на високопоставени лица

Без речи на откриването на Мондиала

Международната футболна федерация ФИФА обяви, че няма да има речи на високопоставени лица на церемонията по откриването на световното първенство по футбол в Бразилия, което започва след три месеца.

През миналата година президентът на страната Дилма Русеф бе освиркана на откриването на Купата на конфедерациите, предшественик на Мондиала, и поради опасения от подобен развой и на едно от най-големите събития в спортния календар ФИФА прибегна до тези си действия.

Президентът на световната футболна централа Сеп Блатер изрази своите опасения от „вълненията“ в Бразилия. Протестни вълни заляха улиците на южноамериканската държава още преди началото на Купата на конфедерациите, осъждайки остро корупцията и високите разходи по организирането на световното първенство.

Няколко от 12-те стадиона пък, които ще приемат мачове от Мондиала, все още не са готови за форума. Сеп Блатер омаловажи този факт и заяви, че всички съоръжения ще са готови за началото на първенството.

„Всичко ще бъде готово до началото на Мондиала. Това не ми е първото световно. Стадионите ще са готови“, заяви Блатер, цитиран от Би Би Си.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки