Домусчиев: Ако нашите футболисти вкарваха от всяко положение, нямаше да играят в България+ВИДЕО

“От Лига Европа приходите ни са 7 млн. евро, ще ги инвестираме в стадиона и базите”, каза президентът на “орлите”

Домусчиев: Ако нашите футболисти вкарваха от всяко положение, нямаше да играят в България+ВИДЕО

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев коментира умерено загубата на “орлите” с 0:3 от Валенсия от първия осминафинален двубой в Лига Европа. Той изтъкна, че се е опитал да бъде по-спокоен днес, за което е помогнало и разговорът с Фабио Капело. Босът на тима каза още, че изключително благодарен на многохилдната публика, дошла днес да подкрепи шамиопионите на стадион “Васил Левски”. 
 

“Днес достигнахаме едно ниво, в което класата си каза думата. Играхме срещу един отбор, който с две положения вкара три гола. Не мога да кажа, че нашият отбор не игра. В крайна сметка за първи път сме в евротурнирите и постигнахме наистина много. Трябва да сме щастливи, защото не можем да се сравняваме с бюджета и възможностите на големите в Европа”, коментира той.


Той добави, че освен късмет на Лудогорец не е достигнала и класа. “Ако нашите футболисти вкарваха от всяко положение, нямаше да играят в България, а в Испания. Това е истината”.


 

“Да, направихме няколко сериозни пропуска, включително и дузпата, но какво - почна да правя кълбета ли. Важното е, че дойдоха над 40 000 човека на стадиона. Върнахме обикновените фенове на стадиона - младите, семействата. Обаче винаги има негативно мислещи хора, които не искам да коментирам. Да са живи и здрави”, каза още той.


 

“От Лига Европа приходите ни са 7 млн. евро. Парите ще са дадат в строителство на стадиона и разширение на базите. При всички положения всички отбори имат подкрепата от широк кръг от спонсори, а не само един, който да вади по 100 млн. Ще разчитаме на нашите спонсори, а освен това и на по-голяма посещаемост. Колкото повече приходи имаме и подкрепа, клубът ще може да си позволи доста по-високо ниво футболисти”, каза още Домусчиев.

 

“Опитваме се от 3 години да се държим така както е на Запад - нормално поведение. Нормално е един отбор да има период на криза, лоши резултати, но важно е да запазим манталитета. Ще продължаме, където и да сме, да се борим за победа, което ни коства и головете… може би”, добави президентът на шампионите.   

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки