Стоев: Сякаш бе писано да не вкараме гол, по-опитният отбор победи+ВИДЕО

„След този резултат е ясно, че шансовете ни са илюзорни”

Стоев: Сякаш бе писано да не вкараме гол, по-опитният отбор победи+ВИДЕО

Може би ни липсваше малко шанс. Това бяха първите думи на Стойчо Стоев след загубата на Лудогорец с 0:3 от Валенсия в първия 1/8-финален мач от турнира Лига Европа.

„Изпуснахме дузпа, което определено повлия на мача. След това улучихме и греда, имахме и някои други положения, но аз не мога да не съм доволен от момчетата. Просто Валенсия ни победи с рутина и опитът им, натрупан през годините, надделя. Ако бяхме изравнили до 1:1 и после с човек повече… просто днес сякаш бе писано да не вкараме гол и по-опитният отбор победи. Те през първото полувреме ни вкараха два гола с два удара. Това говори за класа и рутина, а като гледам визитките на футболистите им, е нормално да имат самочувствие”, каза още наставникът на разградчани след поражението на пълния стадион „Васил Левски”. 

"Вече във втори мач влизаме сковано, въпреки че говорихме преди това да не бързаме, да играем малко по-предпазливо в началото. Не се получи, направихме две грешки, след едната падна и голът. Нормално, неопитен отбор сме и ще гледаме да израстваме. Бяха едни великолепни мигове, не само в днешния мач, а и в целия турнир досега. Казвам това, защото след 0:3 е ясно, че шансовете ни са илюзорни. Ние дори сами не очаквахме, че ще стигнем до тази фаза и то не с някакво кюскане на топката, а напротив. Това, което постигнахме, го сторихме с игра и то никак не лоша. Затова аз искам да се чувстват доволни и горди момчетата. Не ни се искаше да свърши тоз прекрасен момент. Затова искам да благодаря на футболистите, затова, което преживяхме през тези 7 месеца. Бяха едни прекрасни мигове и те показаха, че има доста футбол в тях. Просто днес ни липсваше малко късмет. Липса ни тази рутина, която тепърва ще градим с изиграването на международни мачове. Виждам как отборът ни расте с всеки изминал двубой и добива все повече увереност. Това няма кой да ни го вземе. Надявам се да се надгради отбора и да изглеждаме все по-добре. Имаме нужда от надграждане, но се надявам лятото да вземем точните футболисти и да сме още по-силни.”

„Напълно ни е възможно мачът във Валенсия да ни е последен в турнира. Аз съм реалист, но ще се опитаме да играем добре там. Ще се стремим да играем хубав футбол и да покажем едно добро лице. Не съм си задавал въпроса дали ще правим ротации. Възможно е, защото все пак вече на преден план излиза първенството. В никакъв случай няма да пренебрегваме реванша, понеже трябва да се представим добре. Може би някои футболисти ще получат почивка. Най-вероятно има натрупана умора в тях. Мога да спестя на някой този мач, защото това напрежение и тези неудачи, които им се натрупаха, навярно ще им повлияят.”

„Създадохме много положения, които обаче не съумяхме да вкараме. Безяк нито след миналия мач е станал супер звезда, нито след този вече няма да е футболист. Определено пропуснатата дузпа му повлия на играта. Виждаше се, че има желание, дори на полувремето го успокоихме, но се видя, че настроението му не друго вече. Радващото е, че всички наши играчи показват израстване. Мисиджан бе болен два дни и бе под въпрос до последно. Дори в моите планове не влизаше той да играе цял мач, но поради контузията на Барт и негативния резултат, се принудих да направя други смени”, допълни Стоев, а после изказа специални благодарности към публиката:

„Искам да кажа едно голямо „благодаря” на публиката. Тя бе великолепна тази вечер и считам, че ние играхме със сърце. Днес имаше една великолепна атмосфера и аз от все сърце благодаря на хората за подкрепата през тези 90 минути. Бяха наистина прекрасни”, каза още наставникът на разградчани, а после насочи вниманието си към предстоящите сблъсъци на тима в българската „А” футболна група:

„Имаме още 2 месеца първенство и трябва да е концентрираме върху него, защото мачовете в първата седмица ще бъдат доста сложни. Няма отбор, който ще побеждава наред. Срещу нас всички отбори се затварят, играят дефанзивно и разчитат на контраатаки. В това няма нищо лошо, ние ще се стремим да извличаме максимума.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки