Монреал спря победната серия на Бостън в НХЛ

Ню Йорк Рейнджърс се наложи с 4:3 над Финикс след продължения

Монреал спря победната серия на Бостън в НХЛ

Алекс Галченюк вкара единствения гол при изпълнението на дузпи при победата на Моренал с 2:1 над Бостън, с което Канадците спряха серията от 12 поредни успеха на Мечоците в заключителните кръгове от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Бостън беше на два мача от клубния рекорд, поставен през сезон 1929/1930, но загуби от Монреал в понеделник вечер. Това обаче едва ли притеснява Мечоците, които излязоха начело на генералното класиране в НХЛ и към момента носят домакинско предимство на Източната конференция в битката за купа "Стенли". Те са с актив от 104 точки, докато Сейнт Луис изостава на втората позиция за "Президентс трофи" с един пункт пасив.

Бостън изравни за 1:1 само 5:26 минути преди края на мача, когато удар на Дъги Хамилтън от синята линия се отклони в Патрис Бержерон и шайбата влетя в мрежата на Петер Будай. Това се случи при шестия пауърплей за тима в мача. Монреал, който беше повел чрез Алексей Емелин в първата част, обаче вкара единственото попадение при дузпите и с това Канадците заеха временно третото място в Източната конференция пред отбора на Тампа Бей.

Райън Макдона вкара отбит удар на Дан Жирарди след 1:56 минути в продължението, а отборът на Ню Йорк Рейнджърс се наложи с 4:3 над Финикс в друг мач от вечерта. Благодарение на тези две точки, Рейнджърс изместиха Филаделфия от втората позиция в Столичната дивизия на НХЛ.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), мачове от редовния сезон:
НЙ Рейнджърс - Финикс 4:3 след продължение
Филаделфия - Лос Анджелис 2:3
Бостън - Монреал 1:2 след дузпи
Тампа Бей - Отава 3:4 след дузпи
Далас - Уинипег 2:1
Калгари - Сан Хосе 2:1 след дузпи

Източна конференция:
Атлантическа дивизия: Бостън 104 точки, Тампа Бей 87, Монреал 87, Детройт 80
Столична дивизия: Питсбърг 97, Ню Йорк Рейнджърс 84, Филаделфия 83, Вашингтон 79

Западна конференция:
Централна дивизия: Сейнт Луис 103 точки, Чикаго 97, Колорадо 94, Минесота 85
Тихоокеанска дивизия: Сан Хосе 101, Анахайм 99, Лос Анджелис 88, Финикс 80

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки