Официално: Специалния е новият треньор на Реал (Мадрид)

"Освободихме Пелегрини, Реал ще бъде воден от Моуриньо", заяви Флорентино Перес

Официално: Специалния е новият треньор на Реал (Мадрид)

Мануел Пелегрини официално бе уволнен от поста старши треньор на Реал (Мадрид) и от новия сезон испанският гранд ще бъде воден от Жозе Моуриньо.


Новината бе обявена от президента на „белите” Флорентино Перес след проведената днес среща на Борда на директорите на "кралския клуб", съобщава испанската преса.

„Моуриньо ще е човекът, той ще е новият треньор на Реал. Пелегрини е уволнен. Ще представим Жозе веднага, след като се разреши ситуацията около договора му”, заяви Перес на "Сантяго Бернабеу" пред събралите се журналисти.

Очаква се Реал да плати 16 млн. евро компенсация на Интер за прекратения договор с Моу, който бе до лятото на 2012 година. Португалецът ще подпише контракт за 4 години с "кралете" и ще получава по 10 млн. евро на година.

„През миналия сезон инвестирахме много в нашия проект. За съжаление не успяхме да осъществим целите си. Сега гледаме в бъдещето. Време е да дадем нов тласък на Реал, благодарим на Пелегрини за безупречния му професионализъм. Искаме отново да сме номер 1, не само в Европа, а в целия свят. Дължим това на нашите фенове”, допълни още президентът на „белите”.

Чилиецът Пелегрини пое „кралете” през лятото на миналата година, но въпреки изхарчените около 230 млн. евро за нови футболисти, не успя да спечели нито един трофей, проваляйки се в Примера, „Копа дел Рей” и Шампионската лига.

Моуриньо пък е считан от специалистите за най-добрият треньор в света. Специалния само преди броени дни постигна требъл, спечелвайки с „нерадзурите” Шампионската лига, титлата в Серия „А” и Купата на Италия.

"Отивам на почивка, след това ще работя в Испания", каза по-рано днес Специалния, намеквайки, че ще води Реал през следващия сезон.



Кой е Жозе Моуриньо?

Роден на 26 януари 1963 година в Сетубал, син на португалския вратар Жозе Феликс Моуриньо. Като по-млад той се пробва като футболист, но набързо вижда, че няма как да успее и се пренасочва към треньорската работа. През началото на 90-0те години работи като преводач на вече покойния Сър Боби Робсън, от който черпи опит и продължава развитието си като треньор.
 
След кратка кариера в Спортинг, той поема Порто, където през 2003 година печели Купата на УЕФА, а година по-късно прави исторически требъл с „драконите” и триумфира в Шампионската лига. След това следва престой от три години, 2 титли и 2 Купи на ФА в Англия с Челси, преди да поеме Интер през миналия сезон. След титла в Серия „А” в дебюта си, през втората си кампания начело на миланския гранд, Специалния прави требъл и остава в историята завинаги! 

 

Страхотен Десподов спаси ПАОК от срам в Гърция

Капитанът на България с перфектна асистенция в добавеното време за 1:1

Магуайър отговори на критиките: В Юнайтед винаги има натиск

„Около нас винаги ще се шуми много“, заяви защитникът

Технологията на голлинията не е рентабилна, смята шефът на Ла Лига

Хавиер Тебас коментира "призрачния гол" на Барса в „Ел Класико“

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

Чалханоглу: Това Скудето е отмъщението ми към Милан

Халфът не може да забрави отношението на феновете на "росонерите" след трансфера в градския съперник

Грубо: Фенове на Интер изгориха фланелка на Ибрахимович (ВИДЕО)

"Нерадзурите" празнуват Скудетото по странен начин

Мусиала се възхищавал на Меси

"Имитирах го", призна халфът на Байерн Мюнхен

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки