Венгер се отказа от титлата и обяви: Трябва да сме реалисти

Мениджърът на Арсенал призна, че надеждите за титла са се изпарили и сега в Северен Лондон са концентрирани върху бетонирането в топ 4 на Висшата лига.

Венгер се отказа от титлата и обяви: Трябва да сме реалисти
Арсен Венгер призна, че надеждите за титла са се изпарили и сега в Северен Лондон са концентрирани върху бетонирането в топ 4 на Висшата лига.
 
Венгер видя поредния разочароващ резултат във вторник вечер, когато в отложен мач от 29-ия кръг Арсенал завърши 2:2 у дома със Суонзи. Гостите изравниха в последната минута, а последният съдийски сигнал бе даден в момент, когато техен футболист излизаше сам срещу вратаря.
 
Сега „артилеристите” изостават с шест точки от лидера Челси и с три от Манчестър Сити, който е с два мача по-малко.
 
Евертън, който победи Нюкасъл, е на шест точки от тима на Венгер и с мач по-малко.
 
„Спечелването на титлата не е най-голямото ни притеснение в момента, защото ние трябва да бъдем реалисти”, заяви френският специалист.
 
„Ман Сити изглеждат сякаш не могат да бъдат спрени и са фаворити, защото имат два мача повече. За нас няма толкова много място, за да се върнем в борбата.”
 
„Ние трябва да погледнем назад, разбира се, но също така трябва да погледнем и пред нас.”
 
„Евертън спечели, така че ние трябва да се съсредоточим и да се подготвим добре за следващия мач. Битката ще бъде отворена до края, все още може да настъпят изненади.”
 

„Резултатът е много разочароващ, но духът и усилията бяха страхотни.”  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки