Питсбърг се класира за плейофите в НХЛ

Отава се справи с Чикаго и отложи квотата им за елиминациите

Питсбърг се класира за плейофите в НХЛ

Питсбърг спечели място в плейофите на Националната хокейна лига след победата с 2:1 като гост на Калъмбъс. Крис Куниц и Бо Бенет вкараха в рамките на 47 секунди в третата част и осигуриха успеха.

За домакините Джеймс Висниеивски вкара почетното попадение 3:06 секунди преди края на мача, но то можеше и да не бъде единствено, ако не бяха решителните намеси на вратаря Марк-Андре Флюри в последните секунди при ударите на Брандън Дубински и Кам Аткинсън. Но с тази победа Пингвините имат 99 точки и са съвсем близо до спечелването на титлата в дивизия Метрополитен. Калъмбъс, Детройт и Вашингтон си поделят 7-9 място с по 80 точки. Едмънтън спечели с 4:3 на собствен терен над Анахайм, който вече си е осигурил участие в следващата фаза.

Победата дойде в 3:51 минута на продължението с гола на Андрю Ференци. Вратарят на домакините Бен Стивърс се превърна в другия герой на вечерта, след като отрази 48 удара. За Нефтодобивниците, които са последни на Запад, другите голове вкараха Сам Гание, Джордан Еберле и Оскар Клефбом. За гостите точни бяха Ник Бонино, патрик Маруун и Матийо Перо. Те пропуснаха възможността да се изравнят на върха в Тихоокеанската дивизия заедно със Сан Хосе, но все още имат шанс да повторят рекорда си от сезон 2006/2007, когато взеха и Купа Стенли- а именно 48 победи в редовната част от първенството.

Отава се наложи с 5:3 на собствен терен над Чикаго и отложи класирането на Блекхоукс за втората фаза. Вратарят Крейг Андерсън спаси 46 удара и отчая гостите, а Кларк Макартър вкара едно попадение и подаде за още две. За вратаря това беше завръщане на леда от 10-и март насам, когато напусна с контузия. Другите четири гола за Сенаторите вкараха Ерик Кондра, Коди Чечи, Милан Михалек и Кайл Търис.

Филаделфия надви Торонто с 4:2 на собствен терен, като поражението е седмо подред за Кленовите листа. Единствената им утеха е голът на Джеймс ван Риймсдайк в 4-ата секунда на втората част, което го прави рекорд за най-бърза шайба в третина, различна от първата.

За домакините вкараха Вини Льокавалие, Скот Хартнел, Клод Жиру и Уейн Саймъндс, а отборът им се намира на 6-о място в Източната конференция с 85 точки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки