Фридрихсхафен се класира за полуфиналите в Германия

Олимпиакос с Боян Йорданов в състава си победи с 3:1 Панатинайкос

Фридрихсхафен се класира за полуфиналите в Германия

Фридрихсхафен се класира на полуфиналите в първенството на Германия по волейбол, след като спечели и втората среща от четвъртфиналната серия срещу Ротенбург с 3:0 (25:18, 25:16, 25:18).

Българският национал Валентин Братоев беше най-резултатен с 14 точки за победителите, докато българинът с италиански паспорт Венцеслав Симеонов завърши с една точка по-малко. Националът Виктор Йосифов отбеляза 8 точки, докато четвъртият българин в състава Светослав Гоцев не се появи в игра.

По-рано тази седмица Фридрихсхафен победи като домакин състава на Ротенбург с 3:0 и по този начин спечели серията с 2:0 победи. В шампионата на Франция българинът Владимир Николов беше най-резултатен с 27 точки при загубата на АСЮЛ Лион с 1:3 (22:25, 29:31, 25:23, 22:25) навън срещу Сен Назер. Либерото Теодор Салпаров също игра за Лион, а съотборникът му Божидар Славев отбеляза 7 точки.

В състава на Сен Назер играха българите Стойко Ненчев и Златан Йорданов. Ненчев реализира 9 точки, докато Йорданов завърши с 10 точки. Сен Назер е на 11-о място в шампионата, докато Лион е на 12-ата позиция. В плейофите в Румъния воденият от треньора Мартин Стоев отбор на Томис Констанца победи с 3:0 (25:20, 25:16, 25:19) състава на Динамо Букурещ.

За победителите, които водят с 2:0 победи на полуфиналите, играха тримата българи Андрей Жеков, Владислав Иванов и Дмитрий Бахов. Томис е само на един успех от ново участие на финал в шампионата.

Олимпиакос с Боян Йорданов в състава си победи с 3:1 (25:20, 23:25, 25:22, 25:17) като гост срещу Панатинайкос в шампионата на Гърция. Диагоналът беше най-резултатен с 26 точки и отново имаше най-голям принос за успеха на "червено-белите". Кръг преди края на редовния сезон Олимпиакос е лидер в класирането с три точки пред намиращия се на втора позиция Етникос.

Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки