Екатерина Стратиева грабна трофей от рали Акрополис

Това беше едва второто състезание на Стратиева с новата кола Subaru Impreza

Екатерина Стратиева грабна трофей от рали Акрополис
Екатерина Стратиева взе приза „Ladies trophy“ след успешното завършване на рали „Акрополис“, 3-ти кръг от Европейския шампионат. Освен престижното отличие българката заслужи и 15 точки за генералното класиране в клас “Production”, след като финишира на 5-то място. Това беше едва второто състезание на Стратиева с новата кола Subaru Impreza и самото завършване на състезанието е успех, след отпадането в Латвия. 

„Беше много трудно, но съм щастлива, че достигнах до финала на едно от най-тежките и легендарни ралита в историята на автомобилния спорт. Колата все още ми е чужда. Не мога да свикна, че е по-дълга и тежка от предишната. Участието си тук мога да определя като пъзел. Някои неща се получаваха много добре, други липсваха. Надявам се скоро картината да е пълна. Благодарности и за екипа, които положи максимални усилия, за да успея да завърша“, сподели Стратиева.

Тя призна още, че е останала изумена от многобройната публика край трасето и от обичта на феновете към нея и навигаторката й Кармен Поенару.

„Всички ни се кланяха и радваха. Беше страхотно. На финала бяхме посрещнати с песента “We are the champions”. Може би наистина има някаква харизма в нашия дамски тандем“, с усмивка коментира Стратиева.

В Гърция нашето момиче представи на международните медии и новия си проект „Българската роза по Европейските трасета“. Интересът на журналистите и привържениците на автомобилния спорт беше голям, като Екатерина обясни на всеки заинтересован различни подробности от родния ни бит и култура.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки