В Разград Йешич започва похода си към трети финал за купата

Новият треньор реабилитира Илия Миланов

В Разград Йешич започва похода си към трети финал за купата
Лудогорец и Литекс ще се изправят днес в последен реванш от 1/4-финалите за Купата на България. Арена на дуел № 5 през кампанията ще бъде Разград. Шампионите влизат като абсолютни фаворити след успеха с 2:1 в първия мач, но оранжевите все още не са казали последната си дума. Балансът от сблъсъците до момента е 2 победи за Лудогорец, 1 равенство и 1 успех за Литекс.

Тимът от Ловеч се намира в серия от пет мача без успех, а изключително слабата форма доведе до рокада на треньорския пост и Загорчич бе заменен от Миодраг Йешич.

Генерала ще даде старт на втория си престой в града на люляците след този през 2007/08, завършил с Купа на България. Успех, сложил край на четиригодишната суша в клуба без трофей. 55-годишният сърбин има още един финал в турнира с ЦСКА през 2004/05. Той обаче бе загубен с 1:2 от Левски. Йешич определено се чувства в свои води в турнира и днес ще опита да стигне за трети път до директния спор за купата. И докато сърбинът е претръпнал и прегорял в такива битки, то от ответната страна нещата не стоят така. Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев не притежава опита на Генерала. Най-доброто постижение на юношата на Локо София е 1/4-финал през 2011/12 с Миньор. Съвпадение или не, но тогава специалистът е отстранен от настоящия си съперник Литекс. Оранжевите побеждават в Ловеч с 2:0 чуковете. Така че ако Лудогорец продължи, то това ще бъде своеобразен рекорд за Стоев в турнира.
 
Въпреки плачевното представяне напоследък Литекс не са отписали мача и ще опитат да поднесат изненадата и да се класират на полуфиналите. Ръководството таи надежди, че все пак тимът ще успее да си осигури участие в Европа през купата. След срива в играта оранжевите паднаха до третото място в А група, като имат равни точки с ЦСКА - по 58, а преследвачите Ботев и Левски още не са се отказали.
 
И докато Литекс преминава през тежък етап, то Лудогорец се намира на другата крайност. Те продължават уверено да крачат към титлата и вече имат аванс от 7 точки на върха в А група. В играта им обаче се забелязва лека неубедителност, но това не им коства много. Шампионите успяха да се измъкнат срещу ЦСКА на „Армията", печелейки с 1:0, а няколко дни по-късно завършиха 1:1 с Ботев. Така макар и с по-слаба игра тимът взе почти максимума, което говори за сериозно израстване и проява на характер.
 
В състава на Лудогорец не се очакват някакви изненади. Стойчо Стоев ще върне сред титулярите Терзиев, Мисиджан, Александров и Безяк. Първите двама не взеха въобще участие срещу Ботев (1:1), докато юношата на ЦСКА и словенецът се включиха през втората част. Другата промяна ще е Йордан Минев, който пропусна мача с канарчетата заради наказание.
 
Миодраг Йешич е решил да реабилитира Илия Миланов. За първи път през тази година националът ще излезе като титуляр. Очакваше се той да започне в мача за първенство с ЦСКА (0:1), но Златомир Загорчич отново не му гласува доверие. След уволнението му обаче той ще се завърне в състава. 22-годишният защитник игра за последно при успеха на Литекс над Локо Пд с 5:2 през декември. Той ще си партнира в ариергарда с Пламен Николов. Извън сметките и за този мач е Николай Бодуров, който е наказан. Най-вероятно в ролята на ляв бек Йешич ще предпочете Иван Горанов пред неубедителния в последно време Божиков. Промени ще има в средата на терена заради контузията на Славчев. Националът ще пропусне освен мача с Лудогорец и тези с пловдивските Ботев и Локо. С най-големи шансове да замести капитана в Разград е Петър Златинов. Има вариант и Берберович да е партньор на Цветков, но е малко вероятно. В отсъствието на Славчев и при положение че Божиков е на пейката, капитан на оранжевите ще е Евгени Александров.
 
Едно е сигурно - в Разград Литекс няма да излезе като примирен, а ще гони успех с два гола разлика, който да осигури класиране. От Лудогорец пък едва ли ще изпуснат с лека ръка шанса да са в урните заедно с Ботев, Локо Сф и Локо Пд утре.
 
Начало: 18:00 ч
Стадион: „Лудогорец Арена”, Разград (билети по 15, 10 и 8 лева)
Пряко по ТВ7
 
Вероятни състави:
 
Лудогорец: Вл. Стоянов, Кайсара, Моци, Терзиев, Й. Минев, Златински, Ешпиньо, М. Александров, Марселиньо, Мисиджан, Безяк
 
Литекс: Евг. Александров, Стр. Попов, Николов, Ил. Миланов, Горанов, П. Златинов, Цветков, Асприля, Джазула, Ваюши, Джордан
 

Съдия: Станислав Тодоров, Шумен 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки