Ветерани на ЦСКА скочиха срещу ръководството на клуба

Ради Здравков не иска диалог с настоящото ръководство

Ветерани на ЦСКА скочиха срещу ръководството на клуба

Ветераните на ЦСКА дадоха пресконференция, на която изразиха огорчението си от отношението на клуба към легендите на "Българска армия".

Капката, преляла чашата на търпението им, е вчерашното решение да им бъде забранено да играят на помощното игрище. Ради Здравков отхвърли твърденията, че ветераните са пречели на детско-юношеската школа при техните занимания.

„Бяхме упрекнати, че пречим на терена при тренировъчния процес на децата, което не е вярно. Детско-юношеската школа си има график. Само между 12,30ч. и 14,30 ч. децата не тренират, заради високите температури. Имало е случаи, поради една или друга причина, треньорите искат да направят ранна тренировка, но ние сме изчаквали.”

Здравков допълни, че всички финансови средства, които са им били необходими, са дошли от джоба на самите тях и не са били в тежест на ЦСКА.

„До този момент единственият клуб, който не е участвал в турнир за ветерани, е може би ЦСКА. Не сме ги притеснявали за средства, ние със собствени средства - кой колкото може, сме събирали и сме си купували нещата.”

Емил Бучински изрази недоволството си около решенията на ръководството на „червените” и обвини Александър Томов, че е превърнал ЦСКА в частен клуб, държан от двама човека.

„Дистанцирахме се от сайтове, в които се публикуваха обидни думи към истински легенди на клуба. Това беше капката, която преля чашата. Аз лично се опитвах да не давам гласност за мнението си, но за съжаление ЦСКА се превърна в частен клуб на двама човека. ЦСКА не почва и не свършва със Сашо Томов и Стойчо Младенов. Вчера беше върха на простотата, тази пресконференция трябваше да я дадем по-рано. Знам сега какво ще се напише, че мразим ЦСКА. Никой не може да ме прави на балък. Ако не си закупиш акции, значи си враг на ЦСКА. Колко акции е купил г-н Манджуков и на каква цена? Имам информация, че тези акции са купени на занижена цена. На клуба може да се помогне, ако има реален собственик. Томов си тръгна предния път с шутове. В момента живи хора са оценени като маймуни, за да могат да се пуснат на борсата акции.”

Димитър Джамов заяви, че с тази постъпка клуба потъпква историята си:„Ние сме историята на ЦСКА. Без история няма настояще и бъдеще”.

"По какво съдите, че ЦСКА има нужда от пари? Защо бюджетът е същият, а не се свива. Да се използват юноши. За мен клубът не е фалирал. С раздут щат и с едни от най-високите заплати във футболното ни първенство”, изказа своето мнение Адалберт Зафиров и добави, че ветераните могат да допринесат на клуба със самото си участие в благотворителни мачове. „Ние сме достатъчно голяма реклама за ЦСКА. Ние сме историята на ЦСКА. Много хора ни викат да играем благотворителни мачове. В цял свят се използват по този начин ветераните.”

Освен това, Ради Здравков подчерта, че диалог с настоящото ръководство няма да има, тъй като в самото начало той не го е одобрявал:

„Не искаме диалог, защото, когато дойдоха, казах на Сашо Тодоров, че нямам доверие на това ръководство.”

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки