Сензациите в пресата: Левски пребори Лех за португалец

"Освобождават Гуидо Ди Вани", "Господинов се моли на Станков" и още

Сензациите в пресата: Левски пребори Лех за португалец

Сензациите в българските спортни издания от днес, 16 април 2014 година: 

 

"Тема спорт": Левски пребори Лех за португалец

 

Левски е на път да прибере португалския футболист на НЕА Саламина Елио Хосе Допее Poкe. Той има договор с кипърския клуб до лятото, но не смята да го подновява. 28-годишният футболист е бил в полезрението на Лех Познан. Местните медии дори твърдят, че е осъществен контакт между двете страни. Poke обаче е отказал да води преговори, тъй като бил обещал да премине в Левски. Сините проявяват интерес към него още от зимата.


Елио Poкe е роден в Ангола. Започва да тренира в нискоразредния португалски Амора, след което е забелязан от Бенфика. Първо играе за Б отбора на гранда от Лисабон, а след това е взет при мъжете. Записва три официални мача за първенство. Попада и в младежкия национален отбор - изиграва 5 двубоя. От 2007 до 2012 г. е собственост на настоящия тим на Ивайло Петев АЕЛ, като. е бил преотстъпен за един сезон на НЕА Саламина, преди този клуб да откупи правата му през 2012-а. През този сезон Poke има 25 мача в кипърската първа дивизия, отбелязал е 6 гола.


Идването му в Левски се движи от мениджъра Серджо Лейте. Той е агент и на играча на сините Кристовао Рамос. При трансфер на Poke Левски със сигурност ще се раздели с Ларсен Type. Такова е и желанието на французина.

 

"Тема спорт": Освобождават Гуидо Ди Вани

 

ЦСКА е близо до раздяла с аржентинския нападател Гуидо ди Вани. Договорът му за наем изтича през май, а досега той няма нито един гол в 7-те си официални мача. По време на подготовката Ди Вани се представи силно и показваше интересни неща, но само до старта на сезона. Затова и днес нападателят е много далеч от титулярно място. Все пак Ди Вани изигра най-важната си роля - подписа декларация, че не съди ЦСКА за 1 милион лева и че някой е подправил подписа му. Аржентинецът дойде за 4 месеца, за всеки от които взема по 5000 евро заплата. С оглед изявите му шансът той да остане в Борисовата градина е минимален и може да се прогнозира, че над 90% клубът ще се раздели с него.


Ди Вани дойде на "Армията" под наем от парагвайския елитен Гуарани, но към този момент разочарова сериозно. Той се включи като резерва срещу Локо Пд, но бе сред най-слабите на терена. Крайно незадоволителни бяха и предишните му появи на терена.

 

"Тема спорт": Господинов се моли на Станков

 

Вратарят на Локо Пловдив Йордан Господинов е разговарял с треньора Александър Станков по повод статута си на резерва срещу ЦСКА (2:0) за първенство. 35-годишният футболист остана на пейката за сметка на Кирил Акалски. Причина за решението не бе посочена, но най-вероятно е заради изострените отношения между стража и голмайстора Мартин Камбуров, който имаше претенции за допуснатите леки голове.


След успеха над ЦСКА Господинов сподели, че е приключил с Локо Пд. Вчера обаче досегашният титуляр промени мнението си.
"Писна ми да чета глупости. Днес (б. р. - вчера) имах разговор с треньора Сашо Станков и го уверих, че когато реши да ми гласува доверие, отново съм готов да застана на вратата на Локомотив. Още веднъж честита победа на всички локомотивци", написа Господинов на стената си във фейсбук.


До момента през сезона стражът е записал 30 мача в А група за смърфовете.

 

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки