С петима джудисти на ЕП за мъже и жени

Янислав Герчев има най-силен шанс за медал, смята треньорът Е. Дамянов

С петима джудисти на ЕП за мъже и жени
Борислава Дамянова в кат 48 кг /двукратна еврошампионка за девойки/, Ивелина Илиева в кат. 57 кг /двукратна европейска вицешампионка за девойки и бронзова медалистка за жени до 23 г/, Янислав Герчев в кат. 60 кг /европейски шампион за мъже до 23 г/, Мартин Иванов в кат. 73 кг /участник на Олимпийските игри в Лондон/ и Ивайло Иванов в кат. 81 кг /еврошампион до 23 г/ ще представят страната ни на Европейското първенство по джудо за мъже и жени в Монпелие, Франция, от 24-ти до 27-и този месец.
 
Янислав е с най-силен шанс за медал, сподели днес в Пресклуб “България” треньорът Емил Дамянов.  Надявам се на медал на това първенство, заяви джудистът, който миналата година на същото първенство остана 5-и в класирането. Ивайло Иванов, който в началото на годината преживя контузия на лакътя, е напълно възстановен и тренира нормално. За разлика от Янислав, той не познава добре конкурентите в своята категория.  Борислава Дамянова се чувства в отлична форма, не е прекъсвала тренировките и също очаква добър резултат, ако не медал, то класиране от четвърто до шесто място. Последното успешно състезание за нея беше Европейската купа в Гърция и тя се пребори за златния медал. Ивелина Илиева обаче имаше сериозен здравословен проблем с рамото и това се отрази на нейната подготовка.От федерацията признаха, че се притесняват от съдийството, защото при равностоен мач между съперниците, винаги решението е в полза на представителя на развитите страни като Германия, Франция, Холандия и др. Освен това, няма българин в органите и важните комисии на Европейския джудо съюз и в Международната федерация.
 

След май месец започва двегодишният цикъл на олимпийски квалификации за Рио2016. От цялото семейство на олимпийските спортове в джудото най-трудно се печелят квоти, защото календърът е много наситен и състезателите трябва да участват в максимален брой турнири и първенства, за да натрупат точки. Ако спечелим 2-3 квоти, ще смятаме, че сме си свършили добре работата, подчерта генералният секретар на федерацията Асен Коруджиев.   

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

Европейската федерация по бокс засне филм за Стойка Кръстева

Вижте подробности

Усик не може да се справи с мен, убеден е Тайсън Фюри

Британецът с поредно интересно изказване

Серафим Тодоров: Флойд Мейуедър трябва да ми се отблагодари

Вижте подробности

Международната боксова асоциация с нови проблеми

Асоциацията на летните олимпийски международни федерации я изключи

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки