Иво Тонев: Сектор „А” ще може да приеме публика през септември (+ВИДЕО)

Централната трибуна обаче ще бъде временно без козирка

Иво Тонев: Сектор „А” ще може да приеме публика през септември (+ВИДЕО)
Председателят на Управителния съвет на Левски Иво Тонев в оставка обеща, че сектор „А” на стадион „Георги Аспарухов” ще може да приеме публика през месец септември тази година. Бутната през февруари миналата година централна трибуна обаче ще бъде без козирка. Необходимата сума за довършване на строежа е 3 милиона лева.
 
Тонев даде обширна пресконференция, продължила точно един час в залата на хотела на ДЮШ на „Герена”, която Novsport.com засне.

Бившият изпълнителен директор на „сините” първоначално обяви, че няма да дава конкретни срокове, тъй като някои не спазил. Но после обяви оптимистичния вариант. 

„Досега се ангажирах с конкретни срокове, някои от които не ги спазих. Днес точно не съм решил да се ангажирам. Септември сектор А ще може да приеме публика. Едно от нещата, които ще правим оттук натам за да не се създава напрежение сред феновете на Левски и да не се стига до интерпретации от някои недоброжелателни медии и хора, затова на всеки 30 дни на сайта на Лески ще бъде качвана информация за това, какво се случва. Всеки ще може да вижда тук как върви строежът. Лично аз мога да се ангажирам в един следващ период, когато видя как се движи строежът и след разговори с фирмите, които ще работят, да се ангажираме с конкретни срокове”, каза Тонев.
 
Той уточни, че сектор „А” ще бъде козирка на първо време, но при добро стечение на обстоятелствата не е проблем тя да бъде поставена на по-късен етап за около 20 дни.
 
„Тук е въпросът да уточня нещо, което не ме питате, за неща от срещата ни с феновете отпреди месец. Колко са необходими на този етап, за да може септември да приемем публика? Това е етап, в който няма да има козирка секторът. Сумата за довършване така, че да може да приема публика, е около 3 милиона лева”, посочи Тонев.
 
„Козирката на сектор А струва 2 800 000 лева. Има съществен проблем с нея. Начинът по, който е проектирана, и това, да бъдат спазени всички изисквания и на ЕС, и по сигурността носещите елементи на козирката не може да бъдат намерени в България. През последните 4-5 месеца намерихме две фирми, които са близо до нашите възможности – чешка и немска, които може да направят носещите елементи. И в Българи има 1-2 фирми, които могат да направят останалите неща. Септември козирка няма да има, но ще бъдат заложени болтове, които, само те, струват 200 000 лева. Имам идея как да се случат нещата – в рамките на 20 дена максимум козирката може да бъде поставена. Така ще бъде завършен сектор А. Самият срок на изработване на козирката е два месеца и половина. Ако се развият някои добри събития (вероятно ще ни е необходима подкрепа), козирка може да има и до края на годината. И последният етап – общо около 2 - 2,5 милиона за да бъде напълно завършен секторът – зали, помощения, съдийски стаи, съблекални.” 

„Сектор А ще го има септември. Какво ми е дало основание (да започна нов строеж миналата година)? Публична тайна е, че декември бяхме в Москва с Тодор Батков и имахме разговори с „Газпром”, доста обнадеждаващи разговори. Второ, подписахме с фирма, която следващите 10 години да организира концерти и имах очакванията, че финансирането на сектор А няма да бъде проблем да бъде завършен. До днешна дата няма подписан договор с „Газпром”, безспорно това се е отразило по някакъв начин, това, че се забавихме в някои етапи. Предпочитам да не коментирам други неща. Да кажем, че съм бил самоуверен януари миналата година, нямам намерение да се отказвам да го завърша строежът на този стадион. Срещнах много трудности, нямам никакво намерение да се откажа”, подчерта Иво Тонев.

„Не очаквам подкрепа. Единствено за козирката имам някаква идея. Имам идея, която предстои следващата седмица да се развие за козирката. За мен е важно, че сме намерили решение да довършим строежа на сектор „А” и да бъде готов през септември така, че да може да приеме публика.” 

"Подведен не се чувствам от никого, тъй като това е мое решение. Нямам намерение нито да се крия зад някого, нито да се оплаквам, нито да плача. Какво ще се случи, ще имате възможност всички вие да видите." 

 
Той започна пресконференцията с новините, че Левски е в етап на прекратяване на договора с досегашния изпълнител „Главболгарстрой”, като кантората на Тодор Батков и юристката на клуба се е заела с процедурата. Двете страни имат някои разминавания по плащанията на Левски.  
 
„Остава да се уточнят финални детайли, чисто юридически. Най-коректно ще бъде прекратено нашето сътрудничество. Второ – вероятно утре или първите дни на новата седмица – главен изпълнител ще стане друга фирма. Има чисто административни неща, които трябва да бъдат свършени с края на старата и началото на работата на новата фирма. Надявам се в най-кратки срокове да започне изграждането на сектор А.”
 
„Има натрупана сума, която дължим. Едно от спорните неща е именно тази сума, какъв е размерът на тази сума и в крайна сметка стигнахме до взаимно решение, че и за двете страни е по-добре да прекратим договора. Спорна е сумата. Но след януари 2015 г. ще бъде дължима тази сума. Ние не сме съгласни докрай с тази сума. Имаме някои разминавания помежду си”, каза Тонев.  

Над 4 300 000 лева до момента струват строителните дейности по сектор А. 
 

ЕТО И ПЪЛЕН ЗАПИС НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА ИВО ТОНЕВ

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки