Холандски фойерверк и дузпа дадоха два чисти гола аванс на Лудогорец срещу Локомотив (Пд) (ВИДЕО)

Йерун Луму вкара брилянтен гол, а Безяк изкара спорна дузпа за 2:0, "орлите" продължават да мечтаят за дубъл

Холандски фойерверк и дузпа дадоха два чисти гола аванс на Лудогорец срещу Локомотив (Пд) (ВИДЕО)
Лудогорец победи Локомотив (Пд) с 2:0 и взе два чисти гола аванс преди реванша от полуфиналите за Купата на България. Йерун Луму вкара много красиво попадение в края на първата част, а Христо Златински реализира дузпа в средата на второто полувреме. Резервата Александър Александров си изкара наивно два жълти картона за минута и 20 минути преди края Лудогорец остана с 10 души, но Хамед Намуши се контузи в края, а гостите бяха извършили всичките си смени и гостите също завършиха с човек по-малко.

Реваншът е точно след седмица на „Лаута” на 23 април. Победителят от мача ще срещне на финала на 15 май победителя от другия полуфинал между Ботев (Пд) и Локо (Сф). В първата среща „канарчетата” биха с 3:1 у дома.

На мокрия терен в Разград Стойчо Стоев реши да даде шанс на позабравения Мишел Платини като титуляр, а Йерун Луму беше предпочетен пред Безяк и Кишада на върха на атаката. Набеденият от фенове и съотборници Йордан Господинов пак не беше на вратата на Локомотив, където застана Кирил Акалски.

През първото полувреме Лудогорец не играеше в познатото високо темпо и Локомотив комфортно се бранеше на моменти с по 10 души зад линията на топката.

Фланговите атаки на Мисиджан и Луму не се получаваха през по-голямата част от първото полувреме и основна заплаха за гостите се превърна капитанът на съперника Христо Златински, който умело използваше пространството между защитата и халфовете на „смърфовете”.

Кайсара сви добре топката от фланга за Платини, но кариоката някъде около точката на дузпата стреля много високо и неточно.
Последваха два опасни удара на Златински от около 20-ина метра фронтално срещу вратата, но и в двата случая Кирил Акалски внимаваше и изби.

Точно в средата на първата част Златински центрира от пряк свободен удар и след параболичен удар с глава Акалски изби като във волейбола над гредата, защото топката застрашително падаше под гредата.

Камбуров си изкара жълт картон за реплика към съдията, а Луму последва съдбата му, защото задържа Намуши с ръце при контра за Локомотив. Георги Терзиев получи травма и в 32-ата минута бе заменен от Александър Александров.

Ешпиньо опита да изненада Акалски от дистанция, но стражът отново внимателно боксира на близката греда.

Първата част вървеше към нулево реми, когато Йерун Луму загатна за потенциала си с невероятно красив гол. Холандецът получи на десния фланг, финтира Йошев навътре към наказателното поле и от малък ъгъл ефектно прехвърли Акалски и оплете в горния далечен ъгъл за 1:0.

Въпреки гола точно преди паузата, Стойчо Стоев не бе доволен и на почивката извади инертния Платини и включи титулярния нападател Роман Безяк.

Чворович спаси опасен нисък шут към левия си ъгъл, а в следващата атака Луму отлично овладя далечен диагонален пас и още с първото докосване преодоля Йошев, после пусна в коридор за Безяк, но ударът на словенеца по земя беше право в тялото на вратаря.

Лудогорец бе близо до нов красив гол, но късметът не бе с тима. Ешпиньо остана сам срещу вратаря след центриране отляво, но докато се нагласи защитниците се наредиха пред него и той опита технично да вкара в далечния горен ъгъл, но кълбото мина на сантиметри от лявата греда.

Минута по-късно обаче Роман Безяк направи рейд в наказателното поле, Ангел Йошев протегна крак към него и Безяк си спечели дузпата като падна в правилния момент. От бялата точка Христо Златински подлъга вратаря да се хвърли и прати в обратния ъгъл с нисък удар за 2:0 в 65-ата минута.

Всичко вървеше добре за шампионите, но Александър Александров усложни тяхната задача с глупаво изкаран червен картон. Защитникът, който се появи като резерва, влезе грубо в краката на Диего и получи жълт картон, а само минута по-късно игра умишлено с ръка и 20 минути преди края Лудогорец остана с 10 души.

При числено предимство Александър Станков реши, че това е шансът на Локомотив да вкара гол на чужд терен и пусна Жозеф Мендес и Дани Кики, но между двете смени Ешпиньо изпусна да направи преднината на домакините класическа и би от външната страна на мрежата след хубав извеждащ пас.

В края на мача над Разград заваля порой, а Хамед Намуши се контузи и не беше полезен в последните минути, защото едва се движеше. Локомотив стигна само до едно опасно положение в последната минута на добавените три, но Чворович лови удара на Дани Кики.
Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки