Гришо и Берба се срещат в Монако

Първата ни ракета е в княжеството заради турнира от серията "Мастърс 1000"

Гришо и Берба се срещат в Монако
Хотел „Монте Карло Бей" ще е мястото, къде­то ще се видят Димитър Бербатов и Григор Дими­тров. Тенисистът е в кня­жеството заради турнира от серията „Мастърс 1000", но футболистът на „Монако" бе зает заради мача с Гинган за Купата на Франция. Григор е сред българските таланти, които получиха стипен­дия от фондацията на Бер­батов.

На Димитров май ще му стане навик да обръща мачове срещу испанци, и то на червени кортове. Поставеният под №12 в схемата талант от Хаско­во измъкна 4:6,6:3,6:4 сре­щу преминалия квалификации Алберт Рамос.
В следващия кръг го часа отново представи­тел на Испания - бившият работник от строител­ството Давид Ферер. Той е 6-и в класацията и има 3 победи от 4 мача с Дими­тров. Нашият обаче спе­чели на финала в Сток­холм, където за първи път стана шампион в турнир от календара на АТП.

Миналия сезон Григор стигна 1/4-финал в Монте Карло и трябва да зашити 180 точки.

„Определено началото на сезона на клей не е лес­но, но все пак изиграх ня­колко мача за купа „Дейвис" на тази настилка. Ха­ресвам тези кортове, за­щото съм израснал на та­кива. На тях се чувствам добре, но има още работаза вършене. Не е лесно да направиш прехода от твърди кортове на клей, защото има много състезатели, които играят до­бре и се борят до послед­но", коментира Дими­тров.

Преди да излезе на кор­та, Димитров изгледа част от мача на Роджър Федерер. Швейцарецът, който е трикратен финалист в турнира, отнесе 6:1,6:2 Радек Степанек.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки