Сензациите в пресата: Французи прибират Косоко, ЦСКА взима бекове от морето

В Левски чакат треньора за новите договори, готвят бартер - Рамос за Бакари и още…

Сензациите в пресата: Французи прибират Косоко, ЦСКА взима бекове от морето

Сензациите в пресата днес, 18.04.2014 година:

„Тема спорт”: Два клуба от „А” група с интерес към Косоко
Два български клуба проявяват интерес към крилото на ЦСКА Омар Косоко, разбра "Тема Спорт". Договорът на французина с 31-кратните шампиони изтича през лятото и родните клубове ще направят опит да привлекат играча без пари. Става въпрос за преки конкуренти на армейците. Косоко впечатлява със специфичната си техника и бързина. Бившият футболист на Оксер е най-силен по фланга, но Стойчо Младенов го използва като централен нападател, където представянето на Омар през пролетта е задоволително. Червените са наясно с интереса към Косоко и правят всичко възможно, за да подновят контракта му. В договора има клауза за удължаването му с два сезона. Сега тъмнокожият играч получава по 10 366 лева, но за да се стигне до преподписване, условията му ще бъдат завишени, най-вероятно на 15 000 лева. Ако Косоко приеме да остане в ЦСКА, най-вероятно ще взима тавана на заплатите. Все още обаче разговорите текат. 26-годишният бързак е наясно с интереса от други клубове и ще се опита да си издейства възможно най-добри условия от армейците. Същевременно разговори са започнати и с левия бек Жереми Фо-Поре. Неговият контракт също изтича през лятото и ЦСКА иска да го задържи в редиците си. Макар французинът да започна разочароващо престоя си в тима, в последно време показва повече стабилност и най-вероятно ще остане на "Армията". Също като на Косоко в договора на бранителя има клауза за удължаването му с две години. Неговите условия също ще бъдат завишени.

„24 часа”: Французи прибират Косоко
Омар Косоко е пред завръщане във Франция. Два отбора от елита вече са се свързали с юношата на Оксер, след като са го наблюдавали в мачовете от „А” група с ЦСКА. Косоко през лятото е свободен агент, след като не е подновил договора си. В момента от „Борисовата градина” обмислят оферти за него, но той предпочитал да се върне във Франция. Със сигурност няма да бъде подновен контракта и на Жереми Фо-Поре. За неговото място се спряга Михаил Венков, който в момента играе за Черно море.

„Меридиан мач”: ЦСКА ще взима бекове от морето

Въпреки че до края на този сезон за ЦСКА остават още куп решителни мачове, „червените“ вече усилено работят по лятната селекция. Те вече договориха Маркиньос, а с единия крак на „Армията“ е голмайсторът на първенството Мартин Камбуров. Другите двама, към които Стойчо Младенов и неговият екип са се насочили, са леви бекове от морски отбори. Става въпрос за Михаил Венков от Черно море и Крум Стоянов от Черноморец. Както е известно, в момента титулярен ляв защитник на ЦСКА е Жереми Фо-Поре. Той обаче не е много убедителен, заради което Екзекутора иска подсилване. Резерва е испанецът Бриян Ереро, който все още няма мач в професионалния футбол. Венков е първи вариант. Той има договор с Черно море до 2015 г., а освен това бе един от хората, които си търсеше парите от клуба по съдебен път. Това обаче не притеснява шефовете на „армейците“. Ако все пак трансфер не се осъществи, е много вероятно ЦСКА да привлече младока от Черноморец Крум Стоянов. Роденият в Сливен през 1991 г. играч е юноша на Черноморец, а през този сезон е със статут на титуляр в състава на Димитър Димитров-Херо и според специалистите го очаква бляскаво бъдеще.

„Труд”: Рамос на път към Черно море
“Черно море” се интересува от Кристовао Рамос от “Левски”. Договорът на португалското крило със “сините” изтича след края на сезона. Рамос още няма оферта за подновяване, а е възможно и да не получи. Не е изключено обаче по взаимна договорка между “Герена” и “Морето” легионерът да стане час от бартерна сделка. “Левски” се интересува от Бакари, нападател на варненския клуб.

„Меридиан мач”: В Левски чакат треньора за новите договори

Всички преговори за евентуални нови договори на футболистите с изтичащи такива са замразени, научи „Меридиан Мач“. В Левски се чака да бъде назначен нов треньор, който да се произнесе по въпроса кой от играчите му е нужен и кой не. Сред хората, чиито контракти изтичат, са Владимир Гаджев, който вече анонсира, че ще търси късмета си зад граница, Орлин Старокин, Даниел Димов и Мирослав Ианов. В момента всеки един от тях е свободен да преговаря и да подпише с друг отбор. На „Герена“ обаче няма да бързат да предлагат нови договори, тъй като последната дума трябва задължително да е на треньора. В същото време „Меридиан Мач“ научи, че футболистите на Левски не са взимали пари в последния месец. Както е известно, Тодор Батков се закани, че ще спре финансирането на първия отбор до края на сезона, а след нео ще стане ясно кой какво е заслужил. Наскоро се появиха информации, че Батков се е смилил над своите футболисти и им е превел дължимите суми за март. По наша информация обаче играчите са взели само премии за част от успехите в „А“ група, сред които тези над пловдивските Ботев и Локомотив.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки