Черно море и Литекс си стиснаха ръцете за равен на хлъзгавия “Тича” (ВИДЕО)

“Моряците” отново не се дадоха на ловчанлии в плейофите на А група

Черно море и Литекс си стиснаха ръцете за равен на хлъзгавия “Тича” (ВИДЕО)

Черно море и Литекс стигнаха до равен 1:1 в двубоя от осмия плейофен кръг на А група. Срещата се проведе на хлъзгавия терен на “Тича” във Варна, но въпреки това двата отбора предложиха на зрителите отворен и атакуващ футбол, особено през второто полувреме, когато паднаха и головете.


Така за втори път в плейофната фаза Черно море не се даде на Литекс, записвайки второ равенство и така не позволи на “оранжевите” да се доближат на три точки от лидера Ледогорец. Голмайстори в срещата станаха Джордан и Бакари.


В следващия кръг Литекс играе с Лудогорец. Тимът на Миодраг Йешич има 65 точки, "орлите" са със 70. 


Двата отбора не предложиха особено качествен футбол през първата част, като за това основна заслуга имаше и състоянието на терена на стадион “Тича”. Към средата на полувремето заваля и дъжд, което още повече утежни задачата на футболистите. Като цяло двата отбора разиграваха, играха отворено и атакуваха, но рядко се стигаше до сериозни опасности пред която и да е от вратите. Гостите от Ловеч играха една идея по-настоятелно, владееха повече топката и по-често стигаха в наказателното поле на Китанов.


Така се стигна и до 18-ата минута, когато се случи първата по-дискусионна ситуация в срещата. Джордан копна топката и намери в наказателното поле нападателя Миро Манолов, който напредна няколко метра, но Дани Георгиев го изпревари и изби топката. Малонов падна при контакта с претенции за дузпа, но съдията Вихрен Манев остави играта да продължи. Бившият играч на “моряците” моментално след това се изправи и шутира, но право в тялото на Китанов.


Именно младият страж на Черно море бе в основната на другото по-спорно положение. То се стана в 31-ата минута, когато Китанов задържа топката прекалено дълго, Джордан го настигна и го притисна. Футболистът на Литекс зае по-добра позиция от съперника си. В опита си да изчисти вратаря ритна Джордан вместо топката, но Манев сметна, че не е нужно да се показва бялата точка за дузпа.


Иначе футболистите на Георги Иванов действаха здраво в средата на терена, както и в защита. Разчитаха предимно на грешки на съперника и бързи контри. В 36-ата минута се стигна до доста любопитна ситуация, при която бе заменен Стенли Окоро. След като излезе от терена, той не се поздрави с треньора, а съблече фланелката си, сгъна я на топката и я хвърли в калната земя. Със сигурност го очаква наказание предвид характера на Гонзо…


Второто полувреме започна в същото темпо, в което завърши и първото - бързо. Футболистите на Литекс мигновено се впуснаха в атака и Джордан отправи силен удар по земя секунди след подновяването на играта. Той затвърди доброто си представяне до момента с красив гол в 55-ата минута. Нападателят шутира силно по земя и не остави никакви шансове на Китанов.


Радостта за “оранжевите” взе връх и само 2 минути след това варненци изравниха. В 57-ата минута Бакари засече с глава центриране от пряк свободен удар. Нападателят на “моряците” бе оставен непокрит и сам на далечната греда чукна кълбото зад голлинията.


След размяната на головете, Литекс продължи да играе по-активно. Йечиш пусна в игра Асприля, който внесе допълнителна острота в атака и неприятностите пред Китанов зачестиха. Домакините продължиха да играят стабилно за защита и организираха опасни контри, при които бранителите в “оранжево” трябваше да се намесват сигурно. След центриране от корнер Котев прати топката за втори път в мрежата на Пиргов, но голът не бе зачетен, защото преди това имаше сигнал за нарушение в атака на Божилов.


Двата отбора до последно играха бърз и отворен футбол, играта не се баваше излишно. В 82-ата минута Асприля напредна много опасно и отправи остро центриране по земя към Джордан, който бе оставен напълно сам, но Котев се намеси авториретно и пресе в последния момент.


В края на срещата феновете на стадион “Тича” скандираха “Гонзо, Гонзо, Гонзо!”.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки