Сензациите в пресата: Предлагат Давид Каядо на Левски

Ларсен Туре все по-близо до завръщане в Брест

Сензациите в пресата: Предлагат Давид Каядо на Левски
Сензациите в родната спортна преса на 19 април 2014 година:

Тема спорт: Предлагат Давид Каядо на Левски

Бившата звезда на Берое Давид Каядо е бил предложен на Левски. В момента порту­галецът е собственост на Таврия Симферопол. Украин­ският тим, на който тре­ньор е бившият наставник на Левски Николай Костов, го привлече през зимата. За не­го Таврия плати 250 хиляди евро.

В момента обаче този клуб изпитва сериозни фи­нансови затруднения. Причи­ната е. усложнената ситуа­ция в страната и Крим. Към момента липсват сериозни спонсори и Таврия ще трябва сериозно да съкрати бюдже­та си. В отбора играят и други футболисти, минали през българското първен­ство - Нуно Пинто и Бобан Грънчаров. Първият бе в Лев­ски, а вторият в Ботев Пловдив.

На чужденците в Таврия е обещано да преминат в дру­ги клубове през лятото без финансов иск. А приближени до Каядо вече са предложили услугите му на Левски. Както е известно, сините доста дълго следяха 26-годишното ляво крило. За две години с екипа на Берое Давид Каядо изигра 59 двубоя В А група. В тях той отбеляза 17 гола. Интерес към Каядо има и от ЦСКА.

Чуждестранни агенти ве­че са изпратили на „Герена" и дискове с изявите на дузина футболисти от друг закъсал финансово отбор в Украйна - Металист Харков.

В момента обаче сините само следят ситуацията и пасуват. Причината е, че те чакат края на сезона, когато Георги Иванов-Гонзо ще встъпи в длъжност като спортен директор. След то­ва той ще трябва да назначи и треньор.

От „Герена" вече водят преговори със сънародник на Давид Каядо - Елио Poкe. В мо­мента 29-годишното дясно крило играе в НЕА Саламина. Той обаче ще напусне кипър­ския клуб като свободен агент.
 
Тема спорт: Ларсен Туре се връща в Брест

Все по-голяма става веро­ятността Ларсен Type да се завърне от лятото във Фран­ция. Играчът държи да напу­сне Левски, а интерес към не­го не липсва. Той е желан от бившия си отбор Брест. За този тим Ларсен игра от 2010 до 2013 година. В крайна сметка футболистът го на­пусна като свободен агент, като преди това се беше скарал с треньора.

След това Ty­pe избра офертата на Лев­ски. Той чистосърдечно си призна, че е искал да играе в първенство от Западна Евро­па, но единственото предло­жение, което е получил, е от сините от София. В момента Брест е във втора дивизия. Тимът обаче не смята да пла­ша за 29-годишния футбо­лист, а иде го вземе като сво­боден агент. Почти сигурно той ще се разбере с Левски за разтрогване по взаимно съ­гласие, въпреки че има дого­вор и за следващото първен­ство.

Към Франция най-вероятно през лятото ще поеме и Ке­вин Бру. Халфът също няма повече желание да играе за Левски. А от Терена" също са навити за раздяла. 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки