Погба приближи Юве до титлата с рекордна 29-а победа в Серия А (ВИДЕО)

"Бианконерите" победиха пестеливо Болоня с 1:0 и са на две победи от титлата

Погба приближи Юве до титлата с рекордна 29-а победа в Серия А (ВИДЕО)
Ювентус победи Болоня у дома с минималното 1:0 в 34-ия кръг на Серия А и вече само две победи делят „Старата госпожа” от трета поредна титла в Италия. Пол Погба вкара победния гол, който отдалечи Юве на 11 точки пред Рома на върха преди гостуването на „вълците” във Флоренция.

Отборът на Конте имаше 16 победи от 16 мача на своя стадион и днес постигна 17-ата. Успехът донесе нов рекорд на Юве, който за първи път постигна 29 победи в един сезон на Серия А.

Бонучи беше наказан и използва момента, за да гледа мача сред най-върлите фенове на Юве в агитката.

Пол Погба първи излезе на чиста позиция след пас на Йоренте, но вратарят Курчи изби с крак удара му към близкия ъгъл. После отново Погба беше на точното място, но ударът му с глава след центриране на Пирло от корнер мина над вратата.

Самият Пирло имаше две възможности от любимите си преки свободни удари, но първо стреля над стената в ръцете на вратаря, а после стената си свърши добре работата и изби.

Киелини се включи в атака и пусна опасно по земя в наказателното поле, Маркизио отклони към вратата, но Курчи внимаваше. Джовинко пък надбяга прекия си пазач на десния фланг и пусна успоредно на голлинията, но Йоренте закъсня и не можа да засече.

И след почивката „черно-белите” продължиха тотално да доминират, а Огбона направи поредния пропуск след нов корнер от Пирло.

Погба загатна за възможностите си с мощен шут от дистанция, който мина далеч от целта, но в 64-ата минута френският национал накара стадиона да изригне. Пол Погба получи пас пред наказателното поле, нагласи си на десния крак и със силен изстрел по диагонала оплете в долния ляв ъгъл.

Исла можеше да убие интригата, но след хубав финт стреля малко над гредата от 10-ина метра. Курчи лови удар с глава на Маркизио, а Погба стреля в аут, но колкото повече минаваше времето, Юве все повече сваляше оборотите с мисъл за предстоящия първи мач с Бенфика в полуфиналите на Лига Европа.

Лазаров отправи първия удар в очертанията на вратата за Болоня едва в 82-ата минута, но топката тупна и Буфон умело я укроти в ръкавиците си.

Погба изпусна още един шанс и засече добър пас на Падоин в тялото на Курчи, а Лаксалт имаше един последен шанс да изравни, но стреля слабо и Буфон лови.

Ювентус е убедителен лидер в таблицата вече с 90 точки, докато Рома остава на второ място със 79 и мач по-малко. Болоня остава точно над чертата с 28 точки на 17-о място, но толкова има и 18-ия Сасуоло.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки