Цвети започна успешно в Щутгарт

Българката преодоля тийнейджърка в първия кръг на квалификациите

Цвети започна успешно в Щутгарт

Първата ракета на българския женски тенис – Цветана Пиронкова, срещна трудности, но в крайна сметка пречупи съпротивата на 17-годишната Таисия Мордерер и се поздрави с победата след 7-6(1), 6-1 в двубой от първи кръг на квалификациите за турнира в Щутгарт, Германия.
В първия сет Цвети на два пъти повеждаше с пробив, но намиращата се под №466 в ранглистата германка успяваше моментално да го върне, а при резултат 3-3 последва серия от шест поредни гейма, спечелени от сервиращите, за да се стигне до тайбрек, в който Пиронкова пое инициативата още в самото му начало и до края не я изпусна.

В началото на втората част Цветана отново си осигури пробив аванс, а Мордерер отново бе много близо до връщането му, повеждайки с 0-40, но този път първата ни ракета все пак задържа преднината си. Нещо повече - още в следващия гейм на Пиронкова се стигна до нови брейкболи за германката, но и този път водачката в схемата на квалификациите се справи с опасността. Това пречупи окончателно съпротивата на световната №466 и до края на двубоя Цвети не загуби нито един нов гейм, а след днешната победа си осигури 13 точки за световната ранглиста, но няма да добави нови към актива си, защото има да защитава 30 от миналогодишното издание на турнира в Маракеш.

За да се класира за основната схема Цвети ще трябва да запише още две победи, а във втори кръг ще срещне Гоя Барбиери (№221 в ранглистата), отстранила с 6-0, 6-1 Лаура Зигемунд (№212). Мачът ще се играе в неделя и е четвърти от програмата на Централния корт, което значи, че ще стартира след 17:00 часа българско време.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки