Жужо: Левски ще опита да не загуби

Треньорите ще трябва да се справят без ключови играчи

Жужо: Левски ще опита да не загуби

Очаква ни любопитно противопоставяне между нападателите Валери Божинов и Омар Косоко. Те са доста различни като стил на игра. Косоко е много no-раздвиженият, по-модерният нападател. Показва доста от нещата, които се практикуват в европейския футбол. Излиза на фланговете, освобождава пространства, участва в изграждането на атаките. Докато при Божинов нещата стоят по друг начин. И той на моменти се опитва да се тегли в средата и там да получава топката. Но по-трудно му се получава. За сметка на това има предимство в головия нюх. Е, все още не е започнал да вкарва, но като влезе във форма, ще прави разлика в двубоите.


Когато Левски не върви, е трудно да кажеш дали той е най-сполучливият вариант за върха на атаката. Но безспорно Божинов е по-голямо име от Генков и Макриев. Някои отписват Валери, но бъркат. Трябва обаче да работи много здраво, за да си върне формата. Гол в дербито ще му помогне. Той показ-ва голямо желание, но функционалното състояние не му позволява да е на ниво. Изхождайки от опита, жестовете към съотборници и публика, то безспорно Валери има по-голямо влияние върху играта на Левски, отколко-то Косоко при ЦСКА. Но засега на Божинов му е само желанието, като изключим мача за купата с Ботев. Косоко не жестикулира много, но умее да пази топката, може да играе както индивидуално, така и комбинативно, далеч по-пробивен и нестандартен е. Комплексен играч, което е от голяма полза за ЦСКА. Расте от мач на мач.


Треньорите ще трябва да се справят без ключови играчи. Младенов ще е без Валентин Илиев - доказан футболист, който реализира много важни попадения. Ще липсва много. А Левски ще трябва да се оправя без Гаджев и Станислав Ангелов. В Гаджев, колкото и да не го харесват много хора, има много футбол. Той тепърва ще узрява като футболист. Не като игра, а като поведение на теренатой се разконцентрира с разправиите със съотборници и съдии. Като е концентриран, е друг играч. Отсъствието му ще се почувства.


От състава на ЦСКА може да се очаква да изпъкнат Косоко и Гъргоров, който сякаш е абониран да вкарва на Левски. От сините - крайно време е Type да направи нещо запомнящо се, стига да го поставят на правилния пост. В никакъв случай силата му не е на фланга. Бастос пък е човекът, който най-много знае да играе футбол. Всички идеи идват от него, но и той има проблемите на Божинов. Иначе погледът му върху играта е безспорен. Липсва му и синхрон с останалите. Текучеството в Левски е огромно. Не е нормално всеки мач да се правят по 3-4 промени. Та преди време отборите играеха по 6-7 години с 8-9 твърди титуляри. Затова и бяха по-стабилни.


Огромно ще е желанието на Левски да не загуби мача. Защото четвърто поражение в един сезон би било не само неприятно, а и унизително.

 

Андрей Желязков-Жужо за "Тема спорт"

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

Съдбоносна среща на "Герена"

Вижте подробности

Етър без Шано за мача срещу Пирин

Французинът не е на разположение на треньорския щаб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки