"Телеграф": С играта срещу Евъртън футболистите на Юнайтед показаха, че не искат Мойс

Мойс приличаше на сляп човек, който трябва да регулира голямо кръстовище, докато стоеше на тъчлинията и ръкомахаше

"Телеграф": С играта срещу Евъртън футболистите на Юнайтед показаха, че не искат Мойс

Мениджърът на Манчестър Юнайтед е все по-близо до изхода на "Олд Трафорд". Феновете вече са уморени, а футболистите показват с играта си, че не искат шотландецът да бъде начело на отбора. Това пише в коментара си журналистът Марк Огдън в материала си, публикуван в "Телеграф". 

 

Най-лошият момент за Мойс по време на двубоя с Евъртън (0:2) бе да гледа как неговите футболисти се предадоха на "Гудисън Парк", въпреки че те със сигурност са знаели колко много той е искал да спечели срещу бившия си тим. Мой просто е загубил тяхното доверие и това се видя силно в двубоя с Евъртън. Те вече нямат огъня и желанието да играят за него. Поведението им бе повече от красноречево. Езикът на тялото никога не лъже. Играчите просто показаха, че не искат Мойс, пише той. 

 

Мойс приличаше на сляп човек, който трябва да регулира голямо кръстовище, докато стоеше на тъчлинията и ръкомахаше. Той изглеждаше като родител, който се кара на буен тийнейджър, защото е пуснал музиката в стаята си твърде силно. И отговорът на тези, които бяха на терена, беше точно такъв - просто повдигне на раменете и още повече усилване на музиката преди вратата да бъде затръшната пред лицето на родителя. 

 

Много от футболистите на Манчестър Юнайтед, бивши и настоящи, споделиха съмненията си за възможностите на Мойс. Сега обаче всичко е повече от явно. Бившият бос на Евъртън губи силно вярата на тези, около които би трябвало да се гради бъдещето на отбора. 


Дуайт Йорк, легендата на Юнайтед, който спечели требъл с екипа на "червените дялови", също изтъкна липсата на връзка между футболисти и мениджър. Той изгледа мача с Евъртън на живо. 
 

"Очакваш футболистите винаги да са готови в името на мениджъра си, защото те осъзнават колко са важни победите за него. Няма я обаче тази връзка, няма го онова необходимо доверие, благодарение на които се върви заедно и се печели заедно. Разочарованията са големи. Просто той трябваше да покаже малко повече характеер", казва Йорк. 

В много случаи през този сезон Мойс не си позволи лукса да разкритикува футболистите, които са играли слабо. Последваха унизителни загуби от Олимпиакос, Манчестър Сити и Ливърпул, но критики от страна на Мойс не последваха. Винаги той поемаше отговорността и твърдеше, че следващия сезон всичко ще бъде много по-добре. След мача с Евъртън неговата песен беше същата. 



Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър изглеждаше видимо учуден на думите на Мойс, че Юнайтед са играли добре срещу Евъртън и са контролирали мача. 
 

"Ако Дейвид Мойс наистина мисли, че Юнайтед са играли добре, тогава аз сериозно се притеснявам за отбора", беше неговият коментар. 


Привържениците на "червените" дяволи" определено са се наслушали на думите "надяваме се" и "опитваме се", идващи след всяко разочарование този сезон. Нищо чудно подкрепата да намалее до края на сезона, че дори и да изчезне в последните четири безсмилени мача. 

Защото знаците, че на "Анфийлд" вече се подготвят за парти по случай титлата, помрачават настроенията още повече. 

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ОФИЦИАЛНО: Айнтрахт откупи нападател от ПСЖ

Екитике ще струва на немския тим 16 милиона евро

Пиоли: Това бяха трудни 10 дни

Треньорът на Милан говори преди дербито с Ювентус в събота

Испания вече има нов президент на футбола

Педро Роча е назначен временно на поста до септември

Анчелоти включи Белингам в групата за Сосиедад в последния момент

Английският халф заема мястото на Родриго

Де Бройне: Фоудън играе по-добре, защото има свобода

Белгийският халф похвали отличния сезон на английския си съотборник

УЕФА налага странни забрани по стадионите за Евро 2024

Забраняват се вкарванията на плодове на трибуните

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки