Ливърпул инвестира 150 млн. паунда за реконструкция на "Анфийлд"

Капацитетът на легендарния стадион ще стигне малко под 60 000

Ливърпул инвестира 150 млн. паунда за реконструкция на "Анфийлд"

Ръководството на английския футболен клуб Ливърпул, в лицето на Джон Хенри и компанията "Фенуей", планира реконструкция на част от настоящия стадион в Мърсисайд и увеличаване на неговия капацитет.

Според предварителните информации в британските медии, ремонтните дейности на "Анфийлд" ще погълнат приблизително 150 милиона британски лири, а след тях съоръжението ще разполага с малко под 60 хиляди седящи места. Ливърпул, който посреща Челси в неделя в битка за титлата от Висшата лига, ще подаде документацията и плановете на архитектите в градския съвет още пред края на мачовете от настоящото първенство.

Ако получат разрешение и плановете бъдат изпълнени навреме, то мърсисайдците ще разполагат с увеличен капацитет на своя стадион през 2018 година, когато ще бъде завършен вторият етап от реконструкцията. Главен приоритет е реновирането на основната трибуна, но "Анфийлд роуд енд", срещуположна на легендарната "Коп", също е изключително важна част от плана. Именно тази част на стадиона, в която по традиция заемат местата си и гостуващи фенове, ще бъде заложена във втория етап на реконструкцията.

Източник на "Дейли мейл", запознат с проекта, съобщи още подробности. Според плановете на Ливърпул, покривът на главната трибуна ще бъде премахнат временно и на негово място ще бъде изграден трети етаж, запазвайки капацитета на досегашните два. Това ще увеличи седалките до 20 хиляди, а трибуната ще стане най-голямата на "Анфийлд".

Реконструкцията на стадиона ще започне и ще продължи зад сегашните сектори, което ще позволи на Ливърпул да продължи да прибира досегашните парични суми по време на мачовете си на "Анфийлд". Това обаче ще включи събарянето на някои от близките къщи до стадиона. С реконструкцията ще се занимават основно архитектите от компанията "KSS", която изгради дизайна на по-голямата част от трибуните на стадиона на Манчестър Сити, както и "Челси вилидж" край "Стамфорд бридж". Същите архитекти работят и по изграждането на план за новия дом на Тотнъм.

Ел Маестро поема третия в Австрия?

Доскорошният треньор на ЦСКА е напът бързо да си намери нов отбор

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

Ливърпул си хареса звезда на Палмейрас

Луис Гилерме ще струва на мърсисайдци около 20 милиона евро

Рома матира Удинезе в последните секунди при доиграването (ВИДЕО)

Браян Кристанте вкара в 95-та минута на "Блу Енерджи"

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки