Грегъри Нелсън: Титлата е по-важна от Лига Европа

"Харесвам стила на Павел Дочев, заедно ще работим ползотворно", заяви новото попълнение на ЦСКА

Грегъри Нелсън: Титлата е по-важна от Лига Европа

Името на 22-годишния Грегъри Нелсън са свързани много от надеждите на Павел Дочев за нападението на ЦСКА през новия сезон. Талантливият играч пристигна със свободен трансфер преди няколко дни и вече подписа договор с „червените”. Доскоро той бе собственост на гранда в родината му A3 Алкмаар, където имаше възможността да работи под ръководството на Луис ван Гаал. В този период той дори бе обявен за най-перспективния млад талант в клуба, но впоследствие бе пратен под наем в Розендал, а след това и закупен от втородивизионния тим. Нелсън в последните шест месеца беше без отбор, а в първите дни след присъединяването си към армейците даде интервю за „Тема Спорт”.

Грегъри, как се чувстваш след първите си няколко тренировки с ЦСКА?
- Много съм щастлив, че съм част от този отбор. Тук всичко ми харесва, условията са идеални и смятам, че заедно можем да постигнем големи успехи.

Какво знаеше за отбора, преди да те поканят в София?
- Известно е, че ЦСКА е най-големият клуб в България, че е и най-успешният в страната. Гледал съм много от европейските им мачове по телевизията. Спомням си, че преди години победиха Ливърпул.

Какви са първите ти впечатления от съотборниците ти и треньора Павел Дочев?
- Все пак няма и седмица, откакто дойдох, така че е рано за генерални изводи. Смятам обаче, че тимът разполага с класа, а футболистите са доста добри като индивидуални качества. Колкото до господин Дочев - харесва ми стилът му, смятам, че заедно ще работим ползотворно.

Какви цели си поставяш лично за престоя в ЦСКА?
- Надявам се, че още тази година ще станем шампиони. Доколкото разбрах, за последно това се е случило преди цели две години, така че е крайно време отново да спечелим първенството. Разбира се, важно за отбора ще е и участието в Лига Европа. Там ще направим всичко възможно да стигнем колкото се може по-напред. Но на международната сцена ще ни е неимоверно по-трудно да постигнем някакъв значим успех. Така че на първо място за мен е титлата.

Разкажи как се стигна до трансфера ти в София.
- Обади ми се агентът Мариано, не му знам фамилията. Той е доста популярен в Италия. Познаваме се от няколко години. Мариано ми каза, че има възможност да заиграя в ЦСКА, където в момента събират отбор от млади и перспективни състезатели. Харесаха ми плановете им - за спечелване на шампионската титла, за построяване на нов стадион и за атака на европейските турнири. Затова дойдох в България, за да се убедя лично, че това е клубът за мен. Останах изключително доволен както от тима, така и от страната. В България всичко много ми харесва. Затова избрах да подпиша договор с ЦСКА и да играя тук.

В състава обаче се събрахте доста чужденци, при това от няколко различни националности. Не смяташ ли, че проблемът с комуникацията може да се окаже сериозна пречка?
- Не, дори напротив. Футболът си има свой универсален език. Когато сме на терена, ние, играчите, можем да се разбираме и без думи. Освен това съм убеден, че новодошлите бързо ще научим български. И в момента другите момчета от отбора много ни помагат както в тренировките, така и извън терена. Така че нямам притеснения от тази гледна точка.

По време на престоя ти в A3 Алкмаар бе избран за най-прогресиращ млад футболист в Холандия...
- Да, това е така.

Какво се случи след това с кариерата ти, че се озова в ЦСКА София, а не в някой голям клуб от Англия, Испания или Германия например?
- Ооо, но ЦСКА също е голям клуб! Погледнете само историята му! Сигурен съм, че мога да науча много нови неща тук, 8 българската А група. А защо не именно този отбор да се окаже трамплинът ми към големия футбол?

Какви са впечатленията ти от Луис ван Гаал, с когото работихте заедно в A3?
- Той безспорно е един от най-добрите треньори в света. Радвам се, че ми бе наставник, защото усвоих много под негово ръководство. Разбира се, след това той откровено ми сподели, че няма как да се наложа в състава и трябва да отида под наем в друг клуб, за да натрупам повече опит. Впоследствие пътищата ни се разделиха, но въпреки това продължаваме да поддържаме добри приятелски отношения с него.

Колко гола можеш да обещаеш на привържениците на ЦСКА?
- Няма как да знам точно колко попадения ще вкарам. Смятам обаче, че за титуляр в един отбор кота от 15 гола на сезон е съвсем прилично постижение. На феновете, за които знам, че са най-многобройните и най-атрактивните 8 България, обаче ще кажа, че ще дам всичко от себе си, за да може отборът да триумфира с шампионската титла през следващия сезон.

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

Пирин ще надвие Ботев (Вр) по пътя към спасението

Вижте подробности

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки