Дани Златков: Антон Велков иска да играем като Германия

Все ми е една дали ще отида в Левски или в ЦСКА, твърди защитникът на Миньор (Пк)

Дани Златков: Антон Велков иска да играем като Германия

Централният защитник на Миньор Даниел Златкоб е от твърдите титуляри във формацията на Антон Велков. Бранителят направи много силен сезон, което веднага предизвика интереса на водещите отбори у нас. Ето какво каза Златков пред „Тема Спорт” за амбициите си за новия футболен сезон.

Дани, гледах ви контролата срещу Локомотив (Сф). Нямахте много желание за игра...
- (Смее се.) По време на подготовката винаги е така. По принцип това беше най-тежката част от лагера, където изиграхме четири контроли. Нормално е да сме изтощени физически, това и треньорът го вижда и затова се получават не толкова добри резултати, но това не е важно на този етап. Не можем още да покажем лицето, което демонстрираме по време на официалните мачове. Проверките са задължителни, за да навлезем в желания от Антон Велков ритъм на игра.

Прави впечатление, че трудно бележите, макар и в контроли...
-Да, така е, но все пак не забравяйте, че Митко Илиев се върна в ЦСКА, а той беше основен футболист в атаката на Миньор. На негово място дойде Румен Рангелов и се надяваме да го замести по най-добрия начин. Нормално е обаче 8 началото да изпитва затруднения. Трябва му време, за да постигне синхрон с останалите офанзивни футболисти, което се надяваме да стане до началото на първенството.

Антон Велков е от младото поколение български треньори, които имат съвременни виждания за футбола. В този смисъл има ли някоя новост в тренировките спрямо миналата година?

- Всяка година се стремим да играем по-добре. Запазихме по-голямата част от отбора си. По-сработени сме и това ще се види през новия сезон. Доста време вече сме заедно и е нормално с оглед тенденциите във футбола и при нас нещата да се променят, когато става дума за начин на трениране и други компоненти от играта. Изискванията се завишават, а и ненапразно съставът ни е млад, за да може да усвояваме от ранен етап. Конкретно няма да говоря за какви промени става въпрос, това е работа на Антон Велков.

Ще те върна на миналата година. След силен есенен полусезон и амбиции за спечелване на купата изведнъж се сринахте. На какво се дължи това? Липса на класа, самочувствие или друго?
-Да, така е, но няма смисъл да се връщаме. Не мога да кажа точно какви са причините, но е факт, че през пролетта играхме по-слабо. Отпадането от Купата на България също ни се отрази, защото не очаквахме да бъдем отстранени от Черноморец (Поморие).

Свикнахте да играете на стадиона в Перник, но сега той се реконструира. Със сигурност това е плюс за отбора, но смятате ли, че може да се отрази на вашата игра?
- Стадионът пак ще е на същото място. Хубаво е това, което се прави, както за хората в града, така и за нас, футболистите. Не бих казал, че имаме затруднения. Ние сме от отборите, които обичат да    играят по-отворен футбол с повече    подавания, което може да стане на хубав терен. Може би за някой отбор, който предимно руши играта, ще е проблем, но не и за нас.

В личен план как стоят нещата при теб? Спрягаха те за ЦСКА и за други отбори, кое е вярно?
- В момента е излишно да говоря. Не са ми забранили, но съм в Миньор и смятам да остана до края или докато президентът на клуба реши да ме продаде при добра оферта. Пишат се много неща по вестниците, някои са верни, други не. Истината е, че имаше само една оферта, от страна на ЦСКА. Да, има запитвания и интерес, но само червените даваха определена сума, но ръководството   не   я одобри. Други имена няма да назовавам, за да не се пораждат излишни спекулации.

А от чужбина имало ли е интерес?
- Не, засега са само български отбори.

Ако трябва да избереш отбор от „А” група, кой ще е той?
- Няма да е изненада, ако кажа, че ще е Левски или ЦСКА. Това са двата гранда у нас, независимо какво е положението им на моменти. Едва ли някой би отказал подобно предложение. Това обаче са хипотетични неща.

На кой от тези два тима симпатизираш?
- Аз съм от Пирин по принцип, защото там израснах като футболист. За разлика от много други играчи никога не съм бил от Левски, нито пък от ЦСКА. Няма да крия, бих играл и в двата тима, въпросът е кой ще направи по-добра оферта на ръководството на Миньор.

Предполагам, следите световното първенство заедно с твоите съотборници...
- Да, разбира се. Гледаме заедно с треньора Антон Велков и повечето бяхме за Германия. В интерес на истината Велков даже ни казва, че иска да се доближим поне малко до техния стил на игра. Според мен Испания и Холандия заслужено ще играят на финал. И двата отбора отстраниха най-силните тимове в първенството.

Наскоро не са те свързвали с някоя мадама. По едно време обаче доста се пишеше за теб. Харесва ли ти това?
- Ще излъжа, ако кажа, че не ми харесва. Всичко обаче си има граници. Нямам нищо против Журналистите и жълтото, стига да отговаря на истината. От зимата обаче спрях с тези изяви, защото не ми се отразяват добре, а също така и на семейството ми. Не виждам нищо лошо в това да излизаш с приятели и да си имаш приятелка, но някои неща, които съм чел за себе си, са били доста крайни, което не ми се нрави. Затова, ако ще ме питаш дали си имам приятелка, няма да кажа.

„Тема Спорт”

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки