Батков готов да продаде 15% от акциите на феновете по примера на ЦСКА

Собственикът на Левски не губи надежда за „Газпром”

Батков готов да продаде 15% от акциите на феновете по примера на ЦСКА
Собственикът на Левски Тодор Батков смята да последва примера на ЦСКА като предостави за продажба до 15% от акциите на „сините”, които да станат притежание на феновете.

"Мисля да предоставя 10 или 15% от акциите на организираните привърженици. Идеята на ЦСКА бе добра, но неуспешна. Може би публичното предлагане би било успешно, когато отборът е стабилен. Има и други форми като тръст на привържениците, какъвто феновете на "Левски" направиха", обясни Батков.

Батков не е изгубил надежда, че руският енергиен гигант „Газпром” може да влее свежи пари в клуба, но индиректно руснаците за наложената глоба от УЕФА за неспазване на финансови феърплей. „Сините” бяха глобени с 200 000 евро.

"Аз бях един от радетелите за въвеждането на финансовия феърплей. На 13 декември 2012 г. с Иво Тонев бяхме на среща с ръководителите на голяма руска компания и постигнахме ясна уговорка за спонсорството на "Левски" с контретна сума. Казах им: Готов съм да ви дам 30% от акциите на клуба, за да се целунем и прегърнем. Две години чакане, но не се случва. Затова попаднахме под ударите на финансовия феърплей. Още се водят някакви разговори, въпросът е открит", разкри Батков в сутрешния блок на БНТ "Денят започва".

Адвокатът нарече финансовото състояние на Левски като "деликатно", а бъдещето „мътно". По негови думи, в момента има 8-дневно забавяне на една месечна заплата към играчите от първия отбор, както и изоставане с плащания на 300-400 хиляди лева към други клубове за вече реализирани трансфери.

Според него положението в клуба е "умерено напрегнато и леко оптимистично". Притесненията са свързани главно с компенсациите, които трябва да се изплащат на скъпоплатените чужденци при предсрочна раздяла с тях.

"Проблемът е това, което предстои. Важното е, че за първи път от толкова време привържениците се обединиха и направиха нещо голямо с малка помощ от клуба. Тази еуфория показва, че "Левски" е жив", допълни адвокатът.

Базата на клуба остава приоритет.

"От Министерството на вътрешните работи ни попитаха дали искаме да вземем под наем терените на стадион "Раковски" и веднага отговорихме положително. Там ще подменим тревното покритие и ще изградим един изкуствен терен. На "Герена" планираме два нови терена и един изкуствен, ново общежитие на мястото на старото, подобряване на трибуните и козирката на стадиона".
Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки