Треньорът на Хасково: Най-важното е футболът да е истински, а не фалшив

„Браво на нашите момчета, защото показаха с влизането си в "А" група, че не всичко е пари”, щастлив е Димчо Ненов

Треньорът на Хасково: Най-важното е футболът да е истински, а не фалшив

Старши треньорът на новака в А група Хасково Димчо Ненов не смята да прави големи промени в отбора, който извоюва промоцията. Хасковлии ще гледат отново елитен футбол след 25-годишна пауза, а еуфорията се подсилва и от факта, че 98 процента от играчите са местни момчета.

"На първо място сега сме фокусирани върху получаването на лиценз за А група и ще обявим планове за селекция и подготовка едва когато го получим. В българския футбол е хубаво винаги да имаш план Б, така че нека не бързаме. Но се работи върху документацията и инфраструстурата. Но така или иначе при разговорите ни с ръководството сме стигнали до мнението, че хората, които извоюваха промоцията, заслужават да получат шанс и в А група. Разбира се, ще трябва да привлечем някои по-опитни играчи, но те трябва да паснат веднага и да се адаптират максимално бързо", каза още Ненов.

"Нямам намерение да викам хора, които са обиколили 20 отбора и са се задържали за малко. Просто ни трябват мотивирани хора, които да вдигнат класата. Защото няма какво да се лъжем - на нас и на Марек ще ни бъде най-трудно. Ясно е, че има разлика от А до Б група, но като гледах някои отбори от втората половина на този шампионат как изглеждаха, сигурен съм ще бъдем по-добри, категоричен е треньорът на новаците. Неговият отбор е разполагал с най-малкия бюджет в Б група не само от претендентите за влизане, но и и в цялата група", разкри Ненов.

"Това не го казвам като хвалба, а като факт. Момчетата показаха на терена, че не всичко е пари. Знам, че моите футболисти заслужават по-високи възнаграждения. Но те играха като отбор в една равностойна Б група. Спечелихме и защото младите бяха реална част от отбора, а не присадени. Имаше отбори, които чакаха полувремето, за да вкарат опитните си играчи, но при нас това го нямаше. Въпреки че имат доста работа върху себе си, нашите млади играчи бяха важна част от отбора".

"Най-важното е футболът да е истински, а не фалшив. Защото колкото и да е слаб, ако е истински, ще се вдигне рано или късно. А ако нещата на терена са фалшиви, никога няма да има подобрение", разсъждава Димчо Ненов.

"Тези играчи обаче не са малки, според него, защото на 21 години доста играчи в Европа вече правят големи крачки в кариерата. Но това е пътя, за да се вдигне нивото на целия български футбол".

Хасковлии влязоха драматично с победа в последния кръг с 2:0 срещу Банско, който до последно беше замесен в битката за промоция. Така тимът на Димчо Ненов изпревари с два гола по-добър баланс Добруджа 1919 при равни преки двубои.

"Ще се развие клубът с тази промоция, а и спортът в града има своя ренесанс. Само преди 5 години Хасково е играл в А окръжна група, а днес вече говорим за най-високо ниво у нас. Надяваме се, че ще се подобри базата с това влизане, защото ако кретахме във В група, никой нямаше да ни обърне внимание. Искам да похваля и да благодаря на всички хора, които работиха неуморно за влизането на отбора. И като започна от жената, която се грижи за екипите и чистотата на стадиона, мина през Стойчо Драгов и спортния директор Николай Топузаков и разбира се, отбора".

Димчо Ненов работеше и с доста скромен щаб през изминалото първенство. Освен треньорът на вратарите Драгов, помагаше му и опитният Емил Ангелов-Бабангида. Сега обаче трябва да бъдат взети още един помощник, кондиционен треньор, масажист...

Легенда на Спартак Вн с емоционален призив към феновете на тима

Асен Михайлов отправи ясно послание към всички симпатизанти на отбора

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки