СНИМКИ: Играчи, шефове и фенове на "канарчетата" се преклониха пред великото дело на Христо Ботев

От името на клуба венци поднесоха капитанът на "канарчетата" Йордан Христов и младата надежда Серкан Юсеин

СНИМКИ: Играчи, шефове и фенове на "канарчетата" се преклониха пред великото дело на Христо Ботев
Професионален футболен клуб Ботев (Пловдив), Детско-юношеската школа и Клубът на привържениците почетоха с венци Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България - 2 юни. Цялото ръководство на тима, футболисти, деца от школата и фенове на тима присъстваха на честването пред паметника на Христо Ботев в Цар Симеоновата градина в Пловдив.

Сред официалните лица бяха президентът Иван Джиджев и изпълнителният директор Тервел Златев, а сред множеството граждани, дошли да преклонят глава пред Ботев, бе и останалата част от ръководството на тима.

От името на клуба венци поднесоха капитанът на "канарчетата" Йордан Христов и младата надежда Серкан Юсеин. След тях венци поставиха и деца от школата, а малко по-късно и представители на Клуба на привържениците на Ботев Пловдив.

Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България се отбелязва ежегодно в България в деня на гибелта на Христо Ботев (2 юни 1876 г.). За първи път това се случва през 1884 г. във Враца и Пловдив. Официално се отбелязва от 1901 г., когато на тържествата на връх Вола присъстват живи Ботеви четници. На 2 юни 1948 г. точно в 12 часа е даден първият сигнал за едноминутно мълчание в цялата страна.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки