Пирин - Сливен остава в Благоевград

Проявихме разбиране и ремонтът на съблекалните няма да започне. Трябва обаче да бъдат изчитени всички задължения към нас, за да може отборът да играе у дома", коментира шефът на "Спортни имоти" Кирил Ваклинов пред Novsport.com

Пирин - Сливен остава в Благоевград
Общинското звено "Спортни имоти" - Благоевград се съобрази с внесената при кмета молба от Пирин да отложи ремонта на съблекалните, за да има къде отборът да домакиснтва.
 
Ремонтните дейности трябваше да започнат утре, но след като и Миньор заявиха стадиона в Кюстендил за мача от втория кръг със Славия, Пирин няма къде да приеме Сливен по същото време.
 
Така единственият изход на проблема беше да се отложи ремонтът на съблекалните, за които ОбС-Благоевград още в началото на годината отпусна 250 000 лева.
 
Днес директорът на стадиона Кирил Ваклинов заяви, че ремонтът се отлага, но към клуба няма да бъдат правени повече никакви компромиси.
 
През следващата седмицата в общинската хазна трябва да постъпят 36 000 лева от наема за стадиона, които ръководството на Пирин досега отказваше да плати.
 
"Ако искат Пирин да играе на стадион "Христо Ботев" в Благоевград, няма проблем. Проявихме разбиране и ремонтът на съблекалните няма да започне. Трябва обаче да бъдат изчитени всички задължения към нас, за да може отборът да играе у дома", коментира шефът на "Спортни имоти" Кирил Ваклинов пред кореспондента на Novsport.com в Благоевград.
 
Така работата по събелкалните ще започне веднага след приключването на есенния дял на шампионата в края на октомври, началото на ноември, за да могат все пак да бъдат усвоени парите, които местните парламентаристи гласуваха за тази година.

Кметът на община Благоевград Костадин Паскалев също каза, че няма проблеми ремонтът да бъде отложен и Пирин да играе у дома, но всичко зависи от това дали ръководството ще изплати старите задължения по наема. В противен случай, той каза, че ще бъде безкомпромисен и няма да допусне отборът на Пирин да играе вкъщи и да трупа нови задължения. 
Ограничават шествията на агитките само в София

Решението на Столичната община не задължава и останалите общини в страната да възприемат този подход за превенция на вандализма на феновете

Лечков продължава да се заканва на ЦСКА (аудио)

Почетният президент на ОФК Сливен Йордан Лечков отхвърли всякакви информации, че клубът му е пред фалит и посочи ясно основната цел за новото първенство.

БФС натиска ЦСКА да се изплати на Сливен

Българският футболен съюз е заплашил ЦСКА с недопускане до участие в първенството, ако час по-скоро не бъдат изчистени задълженията на клуба към Сливен. На 10 юни на „Армията" е дошло писмо, подписано от изпълнителния директор на футболната ни централа Борислав Попов, с което червените били уведомени за това

ЦСКА и Литекс фаворити за спечелването на титлата през новия сезон

Двата отбора с изравнени шансове, Левски трети

Сливен се готви за бараж

В Сливен са готови за евентуален бараж между Светкавица (Търговище) и Етър (Велико Търново), информира кореспондент на Novsport.com

Лечков пред Novsport.com: Ако ЦСКА не плати до 1 юли, напускам Изпълкома (аудио)

„ЦСКА са пословични с това, че не плащат, което доведе клубове като Ботев /Пловдив/ и Локомотив /Мездра/ до фалит. Те не заслужават лиценз”, каза още вицепрезидентът

Изпълкома реши: Пирин не получи лиценз, засега „Б” група остава разделена на Източна и Западна (видео)

Изпълнителният комитет към БФС, проведе традиционното си заседание, на което бяха взети изключително важни решения за следващия сезон в родния футбол, предаде репортер на Novsport.com

Сливен има задължения от 200 хил. лв. към футболисти и 300 хил. към държавата (аудио)

Нямаме толкова задължения, че да закриваме клуба, обяви почетният президент на ОФК Сливен Йордан Лечков по повод появили се информации за обявяване на настоящия клуб в несъстоятелност и на негово място да се създаде нов, който да започне от окръжната група.

Вижте причините и разбивка на удържаните 1 625 000 лв. от Би Ти Ви (видео)

Писмото от оператора, държащ ТВ-правата, излезе на бял свят

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки